Connect with us

Hi, what are you looking for?

Βουλα

Όταν το δέντρο …έφαγε το πεζοδρόμιο δίπλα στο σχολείο της Βούλας

Το σημαντικό θέμα των πεζοδρομίων σε ευαίσθητους χώρους όπως τα σχολεία έθεσε με ανάρτησή του ένας blogger από τη Βούλα.

Ο Βασίλης Ανδριτσάνος έκανε έναν απλό περίπατο στα Πηγαδάκια της Βούλας, στο σημείο όπου στεγάζεται το 4ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης και διαπίστωσε με το φωτογραφικό του φακό τα παράδοξα του δημόσιου χώρου που μπορεί να γίνουν πολύ επικίνδυνα για τα μικρά παιδιά.

Αντιγράφουμε από το ΜΠΙΛόγκ:


Ο πεζός στη χώρα μας απλώς ΔΕΝ έχει δικαιώματα. Κανένα. Αν βρει καλό και σχετικά μεγάλο πεζοδρόμιο -που φυσικά είναι ελεύθερο- μπορεί με μια σχετική ασφάλεια να μετακινηθεί. Αλλιώς; Είναι υποχρεωμένος να περπατά στον δρόμο, να κάνει ζιγκ ζαγκ ανάμεσα σε παρκαρισμένα οχήματα, μηχανάκια, γλάστρες, σκουπιδοτενεκέδες, ξερά φύλλα και κλαδιά, στρώματα, παπούτσια, μπάζα και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους σου.

Στα προάστια η κατάσταση μερικές φορές είναι καλύτερη, αφού τα πεζοδρόμια είναι συχνά μεγαλύτερα και όχι πάντα κατειλημμένα. Και εδώ όμως υπάρχουν πολλά θέματα, αφού τα διάφορα δέντρα που υπάρχουν έχουν κάνει τεράστιες ρίζες με αποτέλεσμα σε πολλά σημεία τα πεζοδρόμια να είναι ξηλωμένα και σηκωμένα από το έδαφος. Χθες το μεσημέρι είχα πάει να πάρω τα ανιψάκια μου από το σχολείο. Περασμένες τρεις, είχα ακόμη αρκετή ώρα στη διάθεσή μου μέχρι να τελειώσει το ολοήμερο. Ο καιρός συγκλονιστικά υπέροχος, έτσι αποφάσισα να περπατήσω όλο το σχολικό τετράγωνο.

IMG_20160222_151128653

Μετά λύπης μου είδα πως οι ευκάλυπτοι που βρίσκονται περιμετρικά του σχολείου έχουν κάνει τόση ρίζα που έχουν σηκώσει τα πεζοδρόμια. Αν λοιπόν δεν θες να κάνεις αναρρίχηση, πρέπει να πας από τον δρόμο. Μικροί και μεγάλοι. Μόλις σχολά το ολοήμερο η κίνηση δεν είναι μεγάλη, οπότε λες δεν πειράζει, ας πάω από τον δρόμο. Νωρίτερα όμως που σχολούν τα περισσότερα παιδιά γίνεται για 10 λεπτά της ώρας πανικός. Δεν κατάλαβα ποτέ ποιος έχει την ευθύνη για τα πεζοδρόμια γύρω από τα σχολικά κτίρια: ο Δήμος, ή το Υπουργείο Παιδείας. Και γιατί ποτέ κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί να κάνει κάτι για την κατάσταση που επικρατεί στην πλειονότητα των ελληνικών πεζοδρομίων;

IMG_20160222_151352991

ΜΠΟΝΟΥΣ: στις 15.30 σχόλασε και το ολοήμερο. Οι θέσεις παρκαρίσματος ήταν σχεδόν όλες ελεύθερες. Μια μαμά ήρθε και καβάλησε το πεζοδρόμιο, ενώ μια άλλη το παράτησε σε μια γωνία του δρόμου. Μπήκαν μέσα και πήραν τα βλαστάρια τους. Τα παιδιά που βλέπουν πως παρκάρουν οι γονείς τους, φυσικό και επόμενο είναι να μιμηθούν την πράξη τους. Και η ζωή (που δεν αντέχεται) στην Ελλάδα, συνεχίζεται…

Χρόνια πολλά, Μαίρη Φουρναράκη

Χρόνια πολλά, Λιάνα Σκουλάξενου

κλειδαράς Σπανός

Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement Enter ad code here
Advertisement