Τσιριγώτη, Δόγκας, Κιούκης κατά ΣΑΑΚ Βούλας (video)

Τσιριγώτη, Δόγκας, Κιούκης κατά ΣΑΑΚ Βούλας (video)

Την τιμητική του είχε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ο Συνεταιρισμός Αποκατάστασης Ακτημόνων Καλλιεργητών (ΣΑΑΚ) Βούλας.

Αφορμή δεν ήταν άλλη από την εξαγγελία που έκανε την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2015 ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, κατά τον απολογισμό 1 έτους δημοτικής διοίκησης, ότι ο Συνεταιρισμός παραχωρεί ένα οικόπεδο ιδιοκτησίας του στον Δήμο των 3Β προκειμένου να ανεγερθεί το 3ο Γυμνάσιο Λύκειο Βούλας. [περισσότερα εδώ]tspg

Το γάντι σήκωσε πρώτη η τέως αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και νυν σύμβουλος της πλειοψηφίας Ηλέκτρα Τσιριγώτη που ευθέως αμφισβήτησε το ιδιοκτησιακό καθεστώς του συγκεκριμένου οικοπέδου, τονίζοντας ότι “μας χαρίζουν κάτι που μας ανήκει”. Πρόσθεσε ότι είναι και δική της ελπίδα να χτιστεί σχολείο στο σημείο αυτό.

Εν συνεχεία μίλησε ο επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης, Δημοσθένης Δόγκας, που έθεσε ερωτήματα ως προς τη νομιμότητα της απόφασης του ΣΑΑΚ, σημειώνοντας πάντως ότι στην υπόθεση του νέου σχολείου “είμαστε όλοι μαζί”.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και επίσης διατελέσας αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του πρώην Δήμου Βούλας, Δημήτρης Κιούκης, ενέταξε τον ΣΑΑΚ στους “αντιπάλους του Δήμου, μαζί με τη ΜΕΕΚΒ” μιας και ο συνεταιρισμός διεκδικεί κοινόχρηστους χώρους. Επίσης, το στέλεχος της Ανεξάρτητης Κίνησης προειδοποίησε τον Δήμαρχο και τα μέλη του συμβουλίου που έχουν συμμετοχή στον συνεταιρισμό ότι μπορεί να ερευνηθούν τυχόν ποινικές τους ευθύνες.

Κατευναστικές απαντήσεις έδωσε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο οποίος τόνισε ότι δέχεται να εκτεθεί λέγοντας “ένα ευχαριστώ παραπάνω” μιας και καλείται να λύσει επείγοντα προβλήματα του Δήμου, όπως αυτό της σχολικής στέγης.

Δείτε αναλυτικά τις τοπoθετήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο των Ηλέκτρας Τσιριγώτη, Δημοσθένη Δόγκα, Δημήτρη Κιούκη και Γρηγόρη Κωνσταντέλλου: