Connect with us

Hi, what are you looking for?

Βαρη

Στη Βάρκιζα κηδεύτηκε 42 χρόνια μετά ο καταδρομέας Αντώνιος Ζησιμόπουλος

Ένα παιδί της Βάρκιζας, που μια κακή μοίρα του επιφύλαξε το θάνατο των ηρώων, επέστρεψε στο χώμα όπου μεγάλωσε σήμερα το μεσημέρι.

Ο καταδρομέας Αντώνιος Ζησιμόπουλος επέβαινε μαζί με άλλους καταδρομείς στο αεροσκάφος ΝΟΡΑΤΛΑΣ ΝΙΚΗ 4 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο καταρρίφθηκε από φίλια πυρά την 21η Ιουλίου 1974 στη Λευκωσία.

Μετά από τέσσερις δεκαετίες και με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών, τα οστά του καταδρομέα Ζησιμόπουλου και άλλων 15 συνολικά ταυτοποιήθηκαν και τα λείψανά τους με ειδικές τελετές παρελήφθησαν από την ελληνική κυβέρνηση.

Στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Βάρκιζα εψάλη η νεκρώσιμος ακολουθία του Αντώνη Ζησιμόπουλου από τον Μητροπολίτη Γλυφάδας Ελληνικού Βούλας Βουλιαγμένης και Βάρης, Παύλο.

img_9285

Παρόντες ήταν ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων και Υποστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος.

Απόντος του δημάρχου, τη Δημοτική Αρχή Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Διονύσης Γεωργουλόπουλος, ενώ στην τελετή παρευρέθηκαν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Λυδία Αργυροπούλου, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Κιούκης, οι αντιδήμαρχοι Χρήστος Βαδάσης, Παναγιώτης Σωτηρόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βασίλης Παπαμιχαήλ, Νίκος Βάσης, Κώστας Σφέτσας, Δημήτρης Μπελετσιώτης. Επίσης, η πρόεδρος του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Βουλιαγμένης, Άννα Λεντή Τομοπούλου, οι σύμβουλοι Τοπικής Κοινότητας Βάρης Ελίνα Μελέτη και Φαίδων Φιορέντζης, ο πρώην δήμαρχος Βάρης Παναγιώτης Καπετανέας και η τέως αντιδήμαρχος Βάρης Δήμητρα Σουτόγλου.

Το παρών έδωσαν και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια και Ηλίας Παναγιώταρος.

Στον επικήδειο λόγο του ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι “κάναμε αυτό που έπρεπε ενώ πέρασαν 42 χρόνια παραλείψεων της πολιτείας απέναντι στους ήρωες αλλά και απέναντι σε όσους επέζησαν”.

Όπως πρόσθεσε, “Με τη σημερινή επιστροφή των ηρώων κλείνει μια από τις υποχρεώσεις της πολιτείας. Η άλλη είναι να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια για τα γεγονότα της Κύπρου”. “Ζητώ συγγνώμη για όσα η πολιτεία δεν έκανε”, τόνισε κλείνοντας.

img_9273

Στο δικό του λόγο, ο Μητροπολίτης Παύλος είπε πως “σήμερα υποδεχόμεθα ένα μεγάλο ήρωα και ένα μάρτυρα της πίστεως”. Ο Επίσκοπος της περιοχής συμπλήρωσε: “Δεν πέθανε, κοιμάται. ‘Εδωσε τη ζωή του υπέρ της ελευθερίας του Έθνους και ανήκει στη φάλαγγα τως αγίων”.

Εκ μέρους του δημάρχου Γρηγορη Κωνσταντέλλου, εκφώνησε έναν σύντομο επικήδειο λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Παπαμιχαήλ.

Μετά το “Δεύτε τελευταίον ασπασμόν” η πομπή κατευθύνθηκε στο νεκροταφείο της Βάρης όπου πλέον αναπαύεται οριστικά ο Αντώνης Ζησιμόπουλος.

Στέφανα κατέθεσαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Αρχηγός ΓΕΣ, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και τοπικοί φορείς.

img_9265

Ο πρώην δήμαρχος Βάρης Παναγιώτης Καπετανέας μαζί με την τότε αντιδήμαρχο Δήμητρα Σουτόγλου πήραν την πρωτοβουλία και ανήγειραν το μνημείο προς τιμήν του Αντώνη Ζησιμόπουλου, τον Οκτώβριο του 2009.

img_9280

Η τελευταία περιπλάνηση του Έφεδρου Ανθυπασπιστή της Α’ Μοίρας Καταδρομών

img_9325

 

 

Advertisement
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας