Connect with us

Hi, what are you looking for?

Βουλα

Η Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη του ΟΧΙ (photos)

Συγκέντρωση του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 πραγματοποίησαν πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς χθες Πέμπτη 2 Ιουλίου στον κεντρικό πεζόδρομο της Βούλας.

Η κάπως μουδιασμένη αρχική συγκέντρωση περίπου 150 ατόμων καθώς προχωρούσε η ώρα πήρε “φωτιά” από τη συζήτηση και ανέβηκε πολύ σε συμμετοχή, καθώς παρενέβησαν από μικροφώνου και υποστηρικτές του “ναι”. Οι τόνοι ανέβηκαν, όμως τηρήθηκε ένα αξιοπρεπές επίπεδο επιχειρημάτων και πολιτικού πολιτισμού.

Φυσικά, ήταν χτυπητή η αντίθεση των συγκεντρωμένων του “Όχι” με τους συγκεντρωμένους στις ουρές των ΑΤΜ που βρίσκονται στην άλλη πλευρά του δρόμου, σε απόσταση αναπνοής. Και βέβαια, υπήρχε και η σιωπηλή συμμετοχή της “πλατείας”, των πελατών των εστιατορίων και των καφέ του πεζοδρόμου στη λεωφόρο Βασιλέως Παύλου, σε ένα κλίμα που πυροδότησε μέχρι αργά το βράδυ ζωηρές συζητήσεις.

Στη συγκέντρωση μίλησε η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική περιφέρεια Αττικής, Ελένη Σωτηρίου, η οποία ανέλυσε τα διλήμματα της εκλογικής αναμέτρησης. Όπως είπε, αυτό που κρίνεται δεν είναι η επιλογή μεταξύ ευρώ ή δραχμής και Ευρώπης ή Ελλάδας, αλλά η συγκεκριμένη συμφωνία των δανειστών.

Ομιλίες υπέρ του “Όχι” ο καθένας από τη δική του σκοπιά έκαναν ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Κώστας Γεωργόπουλος και ο Ανδρέας Κολλιαράκης, εκ μέρους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ακόμη μίλησαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γλυφάδας, Βούλας, Βουλιαγμένης, Βάρης, Γιάννης Αναγνωσταράς και η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο Πέγκυ Καϊνανά.

Παρέμβαση έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και πολιτευτής της περιφέρειας Αττικής, Δημοσθένης Δόγκας, ο πρόεδρος του Ωκεανογραφικού Ινστιτούου, Αλέξανδρος Φραντζής, ο εκδότης της εφημερίδας Εβδόμη Ανατολικής Αττικής, Κώστας Βενετσάνος και άλλοι δημότες.

Διακριτική ήταν η παρουσία ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης στη γύρω περιοχή.

Στιγμιότυπα:

IMG_8755

IMG_8717

IMG_8780

IMG_8740

IMG_8773

IMG_8739

IMG_8769

 

κλειδαράς Σπανός

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement