Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Τοπικα Νεα

1 εκατομμύριο views για το 3vita.gr το 2019

Χρονιά πολλαπλών εκλογών που είχαν έντονο το τοπικό χρώμα και επίσης χρονιά μεστή από τοπικά γεγονότα ήταν το 2019.

Αυτό αποτυπώθηκε και στα στατιστικά στοιχεία επισκεψιμότητας του 3vita.gr που …απογειώθηκε σε πάνω από 1 εκατομμύριο προβολές σελίδας εντός του έτους που φεύγει σε λίγες ώρες, με το Google analytics να καταγράφει 262.000 μοναδικούς αναγνώστες.

Η πιο διαβασμένη ιστορία του 2019 αφορούσε τους νέους αιρετούς του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, οι οποίοι ξεπέρασαν το φράγμα των 1.000 σταυρών προτίμησης.

Τα αμέσως περισσότερα κλικ είχε το tag για τις εκλογές που έγιναν μέσα στο 2019 και συγκέντρωνε όλα τα σχετικά άρθρα.

Υπερτοπικό ενδιαφέρον συγκέντρωσε η είδηση για το πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών εντός της Ακτής Βουλιαγμένης που διοργανώθηκε τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ενώ εντυπωσιακό αριθμό προβολών είχε το ρεπορτάζ για τη σύλληψη υποψήφιας συμβούλου κατά την ημέρα των εκλογών, η οποία διακινούσε ένα έντυπο που καταγγέλθηκε ως συκοφαντικό.

Στην κορυφή των αναγνωστικών προτιμήσεων της ιστοσελίδας βρέθηκε ακόμη το άρθρο για τις δωρεές της οικογένειας Μαρτίνου προς το Ασκληπιείο νοσοκομείο της Βούλας.

Παράλληλα, όπως ήταν και αναμενόμενο, χιλιάδες κλικ συγκέντρωσε και η είδηση για την τελική σύνθεση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου των 3Β, μετά την ανακοίνωση του Πρωτοδικείου για την καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης.

Ένα νέο ποιοτικό στοιχείο που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι ότι το 44% της επισκεψιμότητας του 3vita.gr προήλθε από αναζητήσεις στο διαδίκτυο (google news, google search κ.ά. πηγές), το 31% από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook κατά το μεγαλύτερο ποσοστό αλλά και Twitter), ενώ ένα 16% των χρηστών έφτασε στην ιστοσελίδα πληκτρολογώντας απευθείας τη διεύθυνση.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί μια τάση που όλο και γίνεται κυρίαρχη και αφορά στο πώς προσλαμβάνουμε πλέον την ειδησεογραφία:

Το έξυπνο κινητό τηλέφωνο ήταν για το 71% των χρηστών το μέσο για να διαβάσουν ειδήσεις στο 3vita.gr, ενώ από σταθερό υπολογιστή έφτασε στην ιστοσελίδα μόλις το 22% και από tablet το 7%. Όπως όμως είναι ευνόητο, το μέσο καθορίζει πολλά: Ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα από desktop υπολογιστή είναι 1 λεπτό και 13 δευτερόλεπτα, ενώ από κινητό πέφτει στα 39 δευτερόλεπτα!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας