Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Παρουσιάστηκε το νέο λογότυπο για τα 100 χρόνια ΚΚΕ

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τη διαμόρφωση λογότυπου – σήματος το οποίο θα σηματοδοτεί και θα ενοποιεί τις πολύπλευρες δραστηριότητες γιορτασμού των 100 χρόνων του κόμματος. Κεντρικό σύνθημα των επετειακών εκδηλώσεων είναι: «ΚΚΕ 100 χρόνια. Με το λαό για το σοσιαλισμό! “Σεμνή υπογραφή του λαού μας, στις λεωφόρους του μέλλοντος” Γ.Ρίτσος».

Ο ανοιχτός διαγωνισμός ολοκληρώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου και συμμετείχαν 79 υποψήφιοι με 104 έργα.

 

Ο Μεγάλος νικητής: Το πρώτο βραβείο δεν διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας. Είναι παλιομοδίτικο αλλά δεν είναι αρκετά ρετρό ώστε να ξεχωρίζει. Θα μπορούσε να είναι λογότυπο σε κάθε ένα από τα τελευταία 15 συνέδρια του ΚΚΕ.

Το σχέδιο που κέρδισε το δεύτερο βραβείο είναι επηρεασμένο από το ρωσικό αβαντ-γκαρντ και είναι ακόμα πιο ρετρό.

Το τρίτο σχέδιο αποτελεί φόρο τιμής στον Βασίλι Καντίνσκι και τη ρωσική πρωτοπορία. Δεν είναι και τόσο πρωτότυπη σύλληψη αλλά για λογότυπο κόμματος είναι κάπως ασυνήθιστο οπότε ξεχωρίζει σε σχέση με τα άλλα δύο.

Η διαδικασία της επιλογής των τριών πρώτων λογότυπων έγινε και με την συμμετοχή των ίδιων των συμμετεχόντων που έστειλαν τις δημιουργίες τους και πληρούσαν τις προϋποθέσεις της προκήρυξης. Η τελική βαθμολογία βγήκε από το άθροισμα των μέσων όρων της βαθμολογίας των συμμετεχόντων και της κριτικής επιτροπής.

 

Με βάση τα τελικά αποτελέσματα οι νικητές είναι:

1ο κατά σειρά λογότυπο είναι του γραφίστα – εικαστικού Κλεφτογιάννη Γιάννη,

kke1

2ο κατά σειρά είναι το λογότυπο της Μαριάννας Τσαγκάρη, γραφίστριας

kke2

3ο κατά σειρά το λογότυπο που δημιουργήθηκε με ομαδική δουλειά από την Λιλή Ευθυμία, Παπαστεργίου Δέσποινα, Παπαστεργίου Πολυξένη.

 

kke3

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας