Νέα προγράμματα απασχόλησης για 104.00 άνεργους

Νέα προγράμματα απασχόλησης για 104.00 άνεργους

Τα νέα προγράμματα απασχόλησης που αφορούν σε πρώτη φάση 104.000 ανέργους, ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμιση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, στην παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης του Ελληνικού Εμπορίου της ΕΣΕΕ.

Μάλιστα η κ. Αντωνοπούλου τόνισε ότι: «Τα νέα αυτά προγράμματα απευθύνονται στους δυναμικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, στους οποίους συγκαταλέγεται ο κλάδος του εμπορίου, συνδυάζοντας την αναβάθμιση προσόντων με την ενίσχυση των επιχειρήσεων μέσω παροχής εγγυημένης απασχόλησης. Η εγγυημένη απασχόληση θα επιτυγχάνεται με την κάλυψη μέρους του μισθολογικού ή μη μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων. Επί της ουσίας οι επιχειρήσεις θα επιβραβεύονται για την αντοχή τους στην κρίση με 450 ευρώ για κάθε θέση εργασίας».

tspg

Η αναπληρώτρια υπουργός, σχολιάζοντας την αβεβαιότητα και την απαισιοδοξία που καταγράφεται στην επιχειρηματική κοινότητα για το 2016, σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση Ελληνικού Εμπορίου της ΕΣΕΕ, επισήμανε ότι: «Ο δρόμος είναι δύσκολος. Χρειάζεται σύνεση, ψυχραιμία και τεκμηρίωση, χωρίς ιδεοληψίες, στις εκτιμήσεις των Κοινωνικών Εταίρων και των Ινστιτούτων για την πορεία της ελληνικής οικονομίας».