Συνεχίζονται οι εκπτώσεις μέχρι τις 10 Νοεμβρίου

Συνεχίζονται οι εκπτώσεις μέχρι τις 10 Νοεμβρίου

Εσείς τι θα πάρετε;

Δεκαήμερο εκπτώσεων στα εμπορικά καταστήματα όλης της χώρας ξεκίνησε την Κυριακή 1η Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Νοεμβρίου. Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) σε σχετική ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «Οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα προσφέρουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε χαμηλότερες τιμές, με την αρτιότερη δυνατή εξυπηρέτηση και σεβασμό στο καταναλωτικό κοινό» τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Δεν αμφιβάλλουμε για τις καλές προθέσεις των καταστηματαρχών, όμως καλό είναι κι εμείς οι καταναλωτές να αποφύγουμε τις παρορμητικές αγορές και να προγραμματίσουμε το τι θα αγοράσουμε με τις εκπτώσεις.

Δύο είναι τα βασικά οικογενειακά έξοδα της μέσης ελληνικής οικογένειας αυτή την εποχή: (α) θέρμανση και (β) ο ρουχισμός και τα φροντιστήρια/ιδιαίτερα των παιδιών. Επομένως, αναζητήστε τις προσφορές σε θερμαντικά σώματα και εξετάστε το κόστος των διαφόρων πηγών θέρμανσης.

Όσον αφορά τα ρούχα και τα παπούτσια των παιδιών, αναλογιστείτε ότι τα πιτσιρίκια έχουν την ιδιότητα αφενός να μεγαλώνουν γρήγορα και να μη χωρούν στα παλιά τους ρούχα και αφετέρου να φθείρουν τα ρούχα τους στο παιχνίδι. Καλό θα ήταν να τους αγοράσετε αθλητικά ρούχα και, αν βρείτε κάποια καλή ευκαιρία, μη διστάσετε να πάρετε και ένα-δυο νούμερα μεγαλύτερα: μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς θα σας χρειαστούν.

Αξίζει επίσης να εμπιστευθείτε τα καταξιωμένα εμπορικά σήματα σε είδη σπιτιού, ρουχισμό, ηλεκτρικές συσκευές ακόμα και αν η έκπτωση δεν είναι τρομερά δελεαστική. Ας μην ξεχνάμε την αθάνατη παροιμία «το φτηνό το κρέας τα σκυλιά το τρώνε». Σίγουρα δεν θα μετανιώσετε αν αγοράσετε κάποια ποιοτικά κλασικά είδη.