Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

11.000 άποροι στην ανατολική Αττική σε ευρωπαϊκό επισιτιστικό πρόγραμμα

Σε 10.949 ανέρχονται οι ωφελούμενοι στους 13 Δήμους της ανατολικής Αττικής που έχουν ενταχθεί σε Επισιτιστικό Πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ).

Τα στοιχεία αυτά έδωσε στη δημοσιότητα η Κοινωνική Σύμπραξη Ανατολικής Αττικής που υλοποιεί το πρόγραμμα και αποτελείται από 13 Δήμους και συγκεκριμένα τους Δήμους Σαρωνικού (συντονιστής εταίρος), Αχαρνών, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Διονύσου, Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μαραθώνος, Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας-Πικερμίου, Σπάτων-Αρτέμιδος και Ωρωπού.

Σημειωτέον ότι οι δικαιούχοι του προγράμματος πρέπει να αποδείξουν το γεγονός ότι είναι άποροι με τον παρακάτω ορισμό της φτώχειας:

Το ετήσιο εισόδημά τους δεν πρέπει να υπερβαίνει για κάθε μεμονωμένο άτομο τα 3.000 ευρώ, για διμελείς οικογένειες τα 4.500 ευρώ, για τριμελείς οικογένειες τα 5.400 ευρώ, για τετραμελείς οικογένειες τα 6.300 ευρώ και για πενταμελείς οικογένειες τα 7.200 ευρώ.

Και επιπλέον, η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας τους, δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 115.000 ευρώ κατ’ άτομο, προσαυξανόμενη κατά 20.000 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά 15.000 για κάθε εξαρτώμενο ανήλικο – και με ανώτατο συνολικό όριο για κάθε άτομο ή οικογένεια, το ποσό των 250.000 ευρώ.

Η πρώτη διανομή πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο Απρίλιο. Ο αριθμός των ωφελούμενων ανήλθε στους 10.630 και τα είδη που διανεμήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος ήταν είδη παντοπωλείου και φρούτα.

Οι επόμενες διανομές πραγματοποιήθηκαν στις εξής πέντε φάσεις:

Τον Ιούνιο διανεμήθηκαν είδη παντοπωλείου και φρούτα. Οι ωφελούμενοι του προγράμματος κατά τη δεύτερη διανομή αυξήθηκαν στους 10.949.

Τον Ιούλιο διανεμήθηκε φέτα.

Το Σεπτέμβριο διανεμήθηκε κοτόπουλο.

Το Νοέμβριο διανεμήθηκε συμπληρωματική ποσότητα φέτας.

Το Δεκέμβριο πραγματοποιήθηκε συμπληρωματική διανομή των ειδών που είχαν απομείνει αδιάθετα στις αποθήκες των Δήμων και της Κοινωνικής Σύμπραξης.

Ο μελλοντικός προγραμματισμός της Κοινωνικής Σύμπραξης Ανατολικής Αττικής προβλέπει τη συνέχιση της τροφοδοσίας των ωφελουμένων του ΤΕΒΑ αλλά και την υλοποίηση υποστηρικτικών και συμβουλευτικών δράσεων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας