15.000 απολύσεις στο Δημόσιο το 2014

Η μείωση του μεγέθους του Δημοσίου θα συνεχιστεί και το 2014 προβλέπεται να φτάσει στους μέσους ευρωπαϊκούς όρους, δηλώνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα μιλώντας στο «Έθνος», ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τονίζει ότι «ο αριθμός των απασχολούμενων υπαλλήλων – τακτικό και έκτακτο – στο ευρύτερο Δημόσιο έχει μειωθεί κατά 138.000 από τον Δεκέμβριο του 2010, χωρίς απολύσεις». Παράλληλα προαναγγέλλει ότι θα συνεχιστεί η μείωση «με την αναλογία ‘μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις’ καθώς και με 20% μείωση των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου κατ” έτος».

tspg

»Η ουσιαστική μείωση του μεγέθους του Δημοσίου έχει ήδη δρομολογηθεί και η προσαρμογή του στους ευρωπαϊκούς μέσους όρους θα επιτευχθεί εντός του επόμενου έτους. Το γεγονός ότι, η Κυβέρνηση έχει ήδη πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα καταδεικνύει ότι, έχει επέλθει μια ουσιαστική συγκράτηση της μισθολογικής δαπάνης. Από κει και πέρα, είναι αλήθεια ότι, το 2013 και το 2014 θα γίνουν συνολικά 15.000 υποχρεωτικές αποχωρήσεις, που θα συνοδευτούν όμως από αντίστοιχο αριθμό νέων προσλήψεων, σε εξειδικευμένες θέσεις, που δεν μπορούν να καλυφθούν μέσα από το πρόγραμμα της κινητικότητας», προσθέτει.

Σε ότι αφορά στις 12.500 διαθεσιμότητες του Σεπτεμβρίου τονίζει ότι «από το μηδέν του περασμένου Ιουνίου φτάσαμε, μέσα από αξιολόγηση δομών και σχεδίων στελέχωσης, στον εντοπισμό των θέσεων, που πρέπει να καταργηθούν. Ο στόχος των 12.500 έχει ουσιαστικά επιτευχθεί και απομένει μόνο η εκκρεμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων, η οποία αναμένεται να διευθετηθεί άμεσα».