Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Mάθε παιδί μου γράμματα… για 250 ευρώ το μήνα

Απίστευτη η καταγγελία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ): εκατοντάδες πτυχιούχοι νηπιαγωγοί εργάζονται για 320, 250, ακόμα και για 210 ευρώ το μήνα (για 5ωρη απασχόληση).

Όπως αναφέρεται σε πρόσφατη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας,  νηπιαγωγός κατήγγειλε ότι στο ιδιωτικό νηπιαγωγείο όπου εργαζόταν έπαιρνε μισθό 250 ευρώ το μήνα και επιπλέον είχε εν αγνοία της διοριστεί διευθύντρια χωρίς να έχει υπογράψει κανένα σχετικό έγγραφο. (Προφανώς επειδή ο ιδιοκτήτης του νηπιαγωγείου δεν είχε πανεπιστημιακό πτυχίο.)

Παρόμοιες συνθήκες εργασίας επικρατούν σε πάμπολλα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, σε σημείο που ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΙΕΛΕ, σε δήλωσή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, να αναρωτιέται μήπως ο ιδιοκτήτες έχουν συγκροτήσει ένα άτυπο «καρτέλ με παρόμοιες αμοιβές και συνθήκες εργασίας»!

Και να αναλογιστεί κανείς ότι ο νόμος 682/77 είναι σαφής: οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί θα πρέπει να αμείβονται τουλάχιστον με το μισθό των ομοιόβαθμών τους εκπαιδευτικών. Ποιος σκοτίζεται τώρα για τους νόμους…

Μάθε, παιδί μου, γράμματα, λοιπόν. Κι αν είσαι τυχερός, θα βρεις δουλειά εννεάμηνης διάρκειας με μισθό 250 ευρώ το μήνα. Αξίζει τον κόπο;

Έκκληση στους νέους της Ελλάδας είχε κάνει πέρυσι ο μακαρίτης Εμμανουήλ Κριαράς, στην τελευταία συνέντευξή του, να μείνουν στον τόπο τους, να μη μεταναστέψουν:

«… οι νέοι να μη φεύγουν στο εξωτερικό. Να μάθουν να επιμένουν και να υπομένουν. Χάνουμε το αίμα μας ως έθνος με τη φυγή των νέων».

Σωστά τα λέει ο μεγάλος δάσκαλος, αλλά για μια χούφτα ευρώ ο νέος εξαθλιώνεται, απλώς επιβιώνει, δεν ζει… για να μη μιλήσουμε για εκείνους που δεν μπορούν καν να βρουν δουλειά, έστω των 250 ευρώ.

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας