Για 28η χρονιά ανθίζει η Γιορτή Λουλουδιών στη Βάρκιζα (video, φωτό)

Ένας θεσμός για τα “3Β” αλλά και για όλη την Αττική ανθίζει επί 28 χρόνια στη Βάρκιζα, η καθιερωμένη Γιορτή Λουλουδιών, που γίνεται πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες.

Τα εγκαίνια της έκθεσης τέλεσε φέτος ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Σπύρος Πανάς, ο οποίος τόνισε στο σύντομο χαιρετισμό του (βλ. video) ότι “η γιορτή αυτή ταιριάζει απόλυτα με τη φιλοσοφία όλων μας που θέλουμε μια πράσινη πόλη“.

tspg

Πάντως, φανερά είναι τα σημάδια φθοράς της έκθεσης χρόνο με το χρόνο, γεγονός που αποδεικνύει ότι χρειάζεται στήριξη. Ο χώρος στην παραλία της Βάρκιζας είναι σχετικά μικρός και ανταποκρίνεται προφανώς στη μικρή συμμετοχή φυτωριούχων.

Τα φετινά εγκαίνια πάντως είχαν έντονο προεκλογικό χρώμα, που αποτυπώθηκε στο “συνωστισμό” της εξέδρας, αλλά και στα ζωηρά πηγαδάκια που ακολούθησαν.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Μαΐου 2014 και είναι ανοικτή στο κοινό από τις 11 π.μ. μέχρι τις 10 μ.μ., ενώ Σαββατοκύριακα και αργίες ανοίγει μια ώρα νωρίτερα, από τις 10 π.μ.

Δείτε το χαιρετσιμό του δημάρχου, Σπύρου Πανά:

 

 

Ο αγιασμός της έκθεσης Λουλουδιών. Διακρίνονται: Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Έλενα Μανιάτη, Δημήτρης Δαβάκης, Δημήτρης Μπελετσιώτης, Χρήστος Ριφιώτης, Κυριάκος Κικίλιας, Δήμητρα Σουτόγλου, Παναγιώτης Ασκούνης, Βούλα Λαμπροπούλου, Πέτρος Θανόπουλος, Μαρία Σίνα, Παύλος Ζουλάκης

IMG_5565

 

Ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Σπύρος Πανάς και η σύζυγός του, Κατερίνα Ρόπα

IMG_5525

 

Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Ανθοκομικού Συνεταιρισμού Φυτωριούχων Αττικής, Αλέξανδρος Μεταξάς

IMG_5570

Αλέξανδρος Μεταξάς, Κατερίνα Ρόπα, Σπύρος Πανάς και Λευτέρης Αργυρουδάκης

IMG_5583

 

Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης “Πόλη για να ζεις” πλαισιώνουν τον επικεφαλής, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο

IMG_5588

 

Ο επικεφαλής του Κύματος Ενωμένων Πολιτών Δημήτρης Δαβάκης (κέντρο) με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Γιάννη Νικολίτση (αριστερά) και Αντώνη Ζαγοριανό (δεξιά)

IMG_5515

 

Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Μανώλης Δασκαλάκης, Νατάσα Αργυρουδάκη

IMG_5591