Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βουλα

Το 2ο Γυμνάσιο Βούλας στους πρόσφυγες του Ελαιώνα (photos)

Για ένα “μάθημα ζωής” κάνουν λόγο οι γονείς των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Βούλας που στις 21 Δεκεμβρίου 2017 βρέθηκαν στο Σχολείο Προσφύγων του Ελαιώνα για να παραδώσουν υλικά αλληλεγγύης που είχαν συγκεντρώσει. 

“Όλοι μας πήραμε ένα μάθημα ζωής ειδικότερα από τα μικρά παιδιά του Σχολείου Προσφύγων τα οποία με το γέλιο τους μας έδειξαν ότι ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές, όπου κάποιος εκτοπίζεται από την εστία του, χωρίς να το έχει επιλέξει, δεν πρέπει να χάνει την αισιοδοξία του και το δικαίωμα του για αξιοπρέπεια”, σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Η σχολική κοινότητα του 2ου Γυμνασίου Βούλας αποφάσισε στο πνεύμα των Χριστουγέννων να συνδράμει υλικά το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Ελαιώνα το οποίο λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και με την υποστήριξη της καθημερινής λειτουργίας του από μη κυβερνητικές οργανώσεις, εθελοντικές ομάδες, καθώς και χάρη σε ανώνυμους υποστηρικτές.

“Θα επανέλθουμε στη Δομή για να βοηθήσουμε, να ακούσουμε ιστορίες, να μιλήσουμε με όσους το έχουν ανάγκη, να παίξουμε. Όσοι και όσες διαβιούν στη Δομή αυτή και σε κάθε αντίστοιχη Δομή φιλοξενίας έχουν – όπως κι εμείς – ανάγκη την ελπίδα για το αύριο, ας μην τη στερήσουμε και ας μην τη στερηθούμε”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας