Ο Δήμος των 3Β στην τριάδα των πρωταθλητών στο πράσινο!

Ο Δήμος των 3Β στην τριάδα των πρωταθλητών στο πράσινο!

Στην τριάδα των πρωταθλητών όσον αφορά το πράσινο συγκαταλέγεται ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένη. Αυτό προκύπτει από ένα πρόγραμμα με το οποίοι οι ίδιοι οι πολίτες αξιολογούν και βαθμολογούν τους χώρους πρασίνου στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο του 2016 το WWF Ελλάς, στο πλαίσιο του προγράμματος WWF Καλύτερη Ζωή, δημιούργησε το WWF GreenSpaces, μια καινοτόμο, δωρεάν εφαρμογή για κινητά. Έναν χρόνο αργότερα, συνολικά 9.000 πολίτες έχουν αξιολογήσει μέχρι τώρα, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή, 1.700 χώρους πρασίνου σε 126 ελληνικές πόλεις.

Τα συνολικά αποτελέσματα δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά,καθώς ο μέσος όρος βαθμολογίας είναι 6,1 (με άριστα το δέκα). Οι δήμοι που τα πάρκα τους πήραν την υψηλότερη βαθμολογία είναι οι ακόλουθοι:

Καλαμάτα:                   7,8

Πετρούπολη:               7,7

Ίλιον:                          7,7

3Β:                             7,5

Τρίπολη:                      7,4

Φιλοθέη-Ψυχικό:          7,3

Λυκόβρυση-Πεύκη        7,2

Όπως ήταν αναμενόμενο, πρώτη στη λίστα με το λίγο και κακής ποιότητας αστικό πράσινο είναι η Αθήνα με 38 χώρους που βαθμολογήθηκαν κάτω από το πέντε.

Η κατάταξη αυτή δεν έχει σχέση με το ποσοστό του πρασίνου σε σχέση με τη συνολική επιφάνεια μιας περιοχής, όμως δείχνει το βαθμό ικανοποίησης των κατοίκων από τους χώρους πρασίνου στην πόλη τους.