Στις πιστοποιημένες ενημερωτικές ιστοσελίδες το 3vita.gr

Στις πιστοποιημένες ενημερωτικές ιστοσελίδες το 3vita.gr

Στα πιστοποιημένα μέσα του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης που εποπτεύονται από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης ανήκει πλέον το 3vita.gr.

Στη λίστα του Μητρώου (ολόκληρη εδώ) έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα η πιστοποίηση 231 διαδικτυακών μέσων, ενώ το 3vita.gr βρίσκεται στις πρώτες θέσεις.

Στόχος του Υπουργείου, όπως τονίζουν τα στελέχη του είναι “η περαιτέρω προώθηση της πρωτοβουλίας, ώστε να ολοκληρωθεί η ρύθμιση ενός άναρχου τοπίου, με γκρίζες διαδικτυακές ζώνες, εκβιασμούς, ιστοτόπους ανύπαρκτης επισκεψιμότητας, τα οποία απολάμβαναν δυσθεώρητα κονδύλια κρατικής διαφήμισης”.

Στην ίδια κατεύθυνση, το Υπουργείο θεσπίζει το σήμα πιστοποίησης μέλους του Μητρώου, που θα φέρει σε εμφανές σημείο της αρχικής του σελίδας κάθε εγγεγραμμένο διαδικτυακό μέσο, ώστε να γνωρίζουν οι υπόχρεοι ενημέρωσης για την κατανομή της κρατικής διαφήμισης φορείς ποια από τα μέσα δικαιούνται μέρος των διαφημιστικών κονδυλίων.

Στα μέλη του Μητρώου παρέχεται μεταξύ άλλων και η Υπηρεσία Εντοπισμού Λογοκλοπής, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ).

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, τόνισε κατά την παρουσίαση της λίστας:

Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα το οποίο διασφαλίζει ότι η κρατική διαφήμιση θα πηγαίνει σε ιστοσελίδες με ονοματεπώνυμα. Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα προς τη διαφάνεια και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που έχει αγκαλιαστεί ήδη από την διαδικτυακή κοινότητα στην Ελλάδα. Από αύριο το πρωί τα μέλη του Μητρώου θα λαμβάνουν και το λογότυπο του Μητρώου, το οποίο θα πρέπει να αναρτούν σε πολύ εμφανές σημείο στην κορυφή της ιστοσελίδας τους. Έτσι, και ο επισκέπτης αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορούν γρήγορα να γνωρίζουν αν η ιστοσελίδα, η οποία επισκέπτονται είναι πιστοποιημένη και συμμετέχει στο Μητρώο των Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης“.