Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Δημοτικό Συμβούλιο

5 κόμματα θα έχουν δημόσια παρουσία σε Βάρη, Βούλα και Βουλιαγμένη

Τα παραδοσιακά υπαίθρια εκλογικά περίπτερα ξανακάνουν την εμφάνισή τους στις πλατείες των 3Β, ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Στις 14 Ιουνίου συνεδρίασε στο Δημαρχείο της Βούλας η Επιτροπή εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων υπό τον αντιδήμαρχο Βασίλη Παπαμιχαήλ και σε πνεύμα συνεργασίας συζητήθηκαν οι κανόνες προεκλογικής προβολής κάθε ψηφοδελτίου στο δημόσιο χώρο. Την απόφαση επικύρωσε με συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στις 19 Ιουνίου.

Στην πλατεία Βούλας ζήτησαν χώρο για περίπτερο τα εξής κόμματα: Ένωση Κεντρώων, Νέα Δημοκρατία, Κίνημα Αλλαγής, Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Στην πλατεία της Βάρκιζας και στην πλατεία Νυμφών της Βουλιαγμένης ζήτησαν χώρο τα κόμματα: Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Κίνημα Αλλαγής, Νέα Δημοκρατία και Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Ως γενική αρχή ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης απαγορεύει την ανάρτηση και κόλληση αφισών και πανό σε δρόμους, πλατείες και άλλους χώρους. Επιτρέπει μόνο αφίσες σε συγκεκριμένους χώρους όπου οι υπηρεσίες θα τοποθετήσουν κατάλληλα πλαίσια και αεορπανό σε συγκεκριμένα σημεία.

Η απόφαση ακόμη έχει και μια οικολογική νότα, ορίζοντας τα παρακάτω:

“Απαγορεύεται η χρήση πλαστικών σημαιών και γενικά προεκλογικού διαφημιστικού υλικού, από πλαστική ύλη, επειδή το υλικό αυτό δεν είναι ανακυκλώσιμο και επιβαρύνει το περιβάλλον. Επίσης απαγορεύεται η ρίψη φέιγ βολάν, η χρήση χρωστικών ουσιών, όπως σπρέι χρώματα κ.λπ. και η αναγραφή συνθημάτων στις εξωτερικές επιφάνειες δημοσίων ή ιδιωτικών χώρων, όπως και σε χώρους που καθορίζονται από τις διατάξεις του άρθρου 2 του Ν. 2946/2001, όπως ισχύει.

Έντυπα των κομμάτων απαγορεύεται να διακινούνται μέσα, έξω και γύρω από τα σχολεία. Απαγορεύεται η χρήση διαφημιστικών τρικ, γιατί η μαζική ρίψη τους συμβάλλει στη ρύπανση των πόλεων και χωριών και καθίσταται έτσι προβληματικός ο καθαρισμός των φρεατίων”.

(Φωτογραφία: Από την εκδήλωση του ΚΚΕ στην πλατεία Ιμίων της Βούλας στις 22 Ιουνίου με ομιλητή τον Γιάννη Γκιώκα)

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας