Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 7ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.
Ο καθιερωμένος πλέον διαγωνισμός ανέδειξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αρετές όπως η θέληση, η συνεργασία, το ομαδικό πνεύμα, η κοπιώδης εργασία, ο εθελοντισμός, η εφευρετικότητα και όλα όσα απαιτούνται για να προκύψει το υψηλό επίπεδο του διαγωνισμού.
Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν, όπως και στην Ολυμπιάδα, οι “Ρομποτικοί εξερευνητές” βάσει του οποίου οι μαθητές καλούνται να κατασκευάσουν ρομπότ για να εξερευνήσουν διαφορετικά περιβάλλοντα (όπως ο θαλάσσιος βυθός για το Δημοτικό ή τα βουνά για το Λύκειο).
Πιο αναλυτικά, στη διαγωνιστική κατηγορία Δημοτικού, το Κάτω Καστρίτσι από την Αχαΐα με την ομάδα «Teamwork» και οι «Starbots» από το Λεόντειο της Νέας Σμύρνης κέρδισαν την πρόκριση για το Κατάρ. Οι λιλιπούτειοι μαθητές/τριες κλήθηκαν να μάθουν μέσα από το παιχνίδι, κατασκευάζοντας ένα ρομπότ το οποίο μπορεί να βουτήξει και να εξερευνήσει κάτω από τη θάλασσα για «μαργαριτάρια»!
Για τη διαγωνιστική κατηγορία του Γυμνασίου, το 6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας κατέκτησε τις δύο πρώτες θέσεις, ενώ στη φετινή πρόκληση του Λυκείου κατόρθωσαν να επικρατήσουν το 7ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Χαλανδρίου (MixMyl) και το Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά (MADtech).
Στην κατηγορία OPEN, αντίστοιχα στα Δημοτικά το Αρσάκειο Σχολείο Πατρών (Robo Gold Miners) κατέλαβε την 1η θέση, στα Γυμνάσια, η Εκπαιδευτική Αναγέννηση (MindersJuniors2) και στα Λύκεια το 7ο ΓΕΛ Τρικάλων (B.E.A.S.T). Το παζλ των 4 ομάδων που μπορούμε να στείλουμε στη συγκεκριμένη κατηγορία στην Ολυμπιάδα, συμπλήρωσε το 7ο ΕΠΑ.Λ. Πάτρας – 1ο Ε.Κ. με την ομάδα «ΤΕΧΝΟΤΑΛΩΣ».
Επίσης, άλλες 3 ομάδες από την Ξάνθη, τη Λάρισα και την Καλαμάτα θα μάς εκπροσωπήσουν στην κατηγορία του ποδοσφαίρου, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μας.
Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στα Εκπαιδευτήρια Γείτονα στη Βάρη, με διοργανωτή τον WRO Hellas (Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών).



















