Τι θα γίνει με τα αδέσποτα στα 3Β κύριε Κωνσταντέλλο;

Τι θα γίνει με τα αδέσποτα στα 3Β κύριε Κωνσταντέλλο;

Δεκάδες στην κυριολεξία είναι τα μηνύματα που λαμβάνουμε στο 3vita.gr για τα αδέσποτα στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. 

Τι μας λένε:

tspg

“Σε όλα τα στενά της Βάρης (στην Αθανασίου Διάκου εώς στο πηγάδι, στη μεγάλη πλατεία με την παιδική χαρά κοντά στην Δεληγιάννη την οποία μόνο τα σκυλιά την χαίρονται) υπάρχουν πάνω απο τρία αδέσποτα, πολλά εκ των οποίων είναι και επιθετικά”.

“Είναι κρίμα να έχουμε τόσους δρόμους για περιπάτους και να μην μπορούμε να περπατήσουμε εξαιτίας των σκυλιών. Και υπάρχουν πολλοί απο οτι φαίνεται “φιλόζωοι” οι οποίοι τους δίνουν φαγητό αλλά δεν θέλουν να τα βάλουν στο σπίτι τους και έτσι αυτά γυρνούν εκεί γύρω”.

“Κάποιος αλήτης παράτησε χθες το ξημέρωμα κατά τις 3.50 όπου ξύπνησα από το γαύγισμά τους κ από το γαύγισμα των δικών μου σκυλιών που τα άκουσαν. Βρίσκονται στα Πηγαδάκια Βούλας Φλέμινγκ και Καρκαβίτσα. Είναι πολύ ήσυχα, υποσιτισμένα, κάποια από αυτά άρρωστα. Είναι 5 στον αριθμό”.

Αυτά είναι μερικά χαρακτηριστικά μηνύματα.

Εμείς απευθυνθήκαμε στον καθ’ ύλην αρμόδιο αντιδήμαρχο, Δήμο Βαμβασάκη, ο οποίος όμως ξεκαθάρισε ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι προτεραιότητα της διοίκησης να λάβει κάποια μέτρα.

Εξ όσων γνωρίζουμε, οι μοναδικές κινήσεις στις οποίες έχει προβεί η νέα δημοτική αρχή είναι η προμήθεια παρασιτοκτόνων και η υπογραφή σύμβασης με κτηνίατρο που αναλαμβάνει να στειρώνει (μεταξύ άλλων) τα αδέσποτα ζώα.

Είναι εμφανές όμως ότι λείπει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αδέσποτα αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης κατά τη συνάντηση των νέων δημάρχων του παραλιακού μετώπου. Ακούστηκε η πρόταση για δημιουργία διαδημοτικού κέντρου φιλοξενίας αδέσποτων, αποφάσεις όμως δεν ελήφθησαν.

Στη συζήτηση αυτή πάντως παρενέβη σήμερα ο Δημοσθένης Δόγκας. Ο επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης πρότεινε την υιοθέτηση ενός συστήματος που συνδυάζει την ανακύκλωση πλαστικού από τους διαβάτες με την παροχή ξηρής τροφής και νερού στα αδέσποτα, ώστε να απομακρυνθούν από τις κατοικημένες περιοχές.

Ο δημοτικός σύμβουλος θα κάνει σχετική πρόταση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου 3Β και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Όπως τονίζει είναι μια “πολύ καλή εφαρμογή για τα αδέσποτα σκυλιά με σεβασμό στην Ευρωπαϊκή Οδηγία η οποία λέει ότι τα αδέσποτα μετά τη στείρωση πρέπει να επιστρέφουν στο μέρος από όπου βρέθηκαν την πρώτη φορά και όχι να μαζεύονται σε μη προβλεπόμενες εγκαταστάσεις ούτε απο ιδιώτες αλλά ούτε και απο τους Δήμους! Επιπλέον, χρησιμοποιεί την ανακύκλωση για την διασφάλιση των πόρων για την ανανέωση του φαγητού δωρεάν. Λύσεις υπάρχουν, η Βούληση;”.

Δείτε την ιδέα αυτή: