Connect with us

Hi, what are you looking for?

Βαρη

Άδωνις από τη Βάρκιζα: “Ποτέ πια Αριστερά στον 21ο αιώνα”

Ξεσήκωσε τους νεοδημοκράτες στη Βάρκιζα ο Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την πολιτική ομιλία που έκανε την Πέμπτη 21 Ιουνίου.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προσκλήθηκε από τη Δημοτική Τοπική Οργάνωση Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στην πρώτη προεκλογικού χαρακτήρα συγκέντρωση που πραγματοποιείται στην περιοχή μετά το 2015.

Αν και ο μεγάλος χώρος του Varkiza Resort είχε κενά καθίσματα, η προσέλευση ικανοποίησε πλήρως τους διοργανωτές. Μεταξύ των πολιτικών προσωπικοτήτων που παρευρέθηκαν ήταν οι βουλευτές της περιοχής Γεωργία Μαρτίνου, Θανάσης Μπούρας και Βασίλης Οικονόμου και ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις ανακολουθίες των κυβερνώντων σε μια σειρά από θέματα της οικονομίας και της κοινωνικής πολιτικής.

“Ένα καλό έκανε μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι εξευτέλισε την έννοια της Αριστεράς για τα επόμενα 50 χρόνια” τόνισε σε μια αποστροφή του. “Είδαμε πώς είναι η πρώτη φορά Αριστερά τον 21ο αιώνα, τώρα να την ξαναδούμε τον 22ο αιώνα”, πρόσθεσε με το γνωστό βιτριολικό του χιούμορ.

Στάθηκε ιδιαίτερα στο μακεδονικό, τονίζοντας ότι ένιωσε “κόμπο στην καρδιά” του όταν άκουσε τις δηλώσεις Ζάεφ μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ενώ αφιέρωσε μεγάλο κομμάτι της ομιλίας του στον χαρακτήρα του Αλέξη Τσίπρα ως “παθολογικού ψεύτη” όπως είπε.

Δεν έλειψαν οι γνωστές ρητορικές υπερβολές του Άδωνι, μια …τηλεοπτική αισθητική που έχει καλλιεργήσει και η οποία τον καθιέρωσε, χαρίζοντας αρκετές στιγμές ευθυμίας στον ακροατήριο.

Σε πολιτικό επίπεδο, αξιοσημείωτη ήταν η εκτίμηση του αντιπροέδρου της ΝΔ ότι οι εκλογές δεν είναι κοντά, καθώς όπως ανέπτυξε αυτή θα ήταν μια επιλογή αυτοκτονίας για την κυβέρνηση, που βλέπει τη δημοτικότητά της πολύ χαμηλά.

Ενδιαφέρον είχε επίσης το κάλεσμα “επαναπατρισμού” ψηφοφόρων στη Νέα Δημοκρατία από όσους την εγκατέλειψαν για τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν ιδιαίτερα καυστικός στις αναφορές του στον Πάνο Καμμένο και είπε χαρακτηριστικά ότι “ήρθε η ώρα αυτή η πληγή να κλείσει”.

Φιλοφρονήσεις

Πέρα από το αμιγώς πολιτικό υπήρχε και δημοτικό ενδιαφέρον στην εκδήλωση.

Άλλωστε, η ομιλία ξεκίνησε με χαιρετισμό του δημάρχου, ο οποίος χαρακτήρισε τον Άδωνι Γεωργιάδη ως “τον καλύτερο ομιλητή και ρήτορα που αυτή τη στιγμή διαθέτει η παράταξή μας”.

Η φιλοφρόνηση δεν άργησε να ανταποδοθεί. Στις πρώτες του κουβέντες από μικροφώνου, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε για τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο ότι “η δεύτερη θητεία θα είναι περίπατος”.

Η πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Κλαίρη Σαραντάκου

Η εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του προέδρου της ΝΟΔΕ Ανατολικής Αττικής, Ανδρέα Γλαβά

Στο ακροατήριο και ο πρώην δήμαρχος Βάρης, Δημήτρης Αναστασίου (δεξιά) μαζί με τον Δημήτρη Μπαγλατζή (αριστερά)

Advertisement
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας