Connect with us

Hi, what are you looking for?

Βαρη

Η ΑΕΚ μετακομίζει στη Βάρη με νέο αθλητικό κέντρο και πισίνα

Ένα ιδιωτικό αθλητικό κέντρο με κολυμβητήρια για τα τμήματα υγρού στίβου της ομάδας ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει στη Βάρη η ΑΕΚ.

Το ιστορικό αθλητικό σωματείο δηλώνει ότι βρήκε ιδιωτικό χώρο έκτασης 12 στρεμμάτων απέναντι από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, στα όρια του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, όπου μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης και ιδιωτικής χρηματοδότησης θα ανεγερθεί το νέο κολυμβητικό και αθλητικό κέντρο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Αλέξη Αλεξίου, το νέο κέντρο θα ονομαστεί “Κινστέρνα Πόλη”, μια αναφορά στη μεγάλη βασιλική δεξαμενή στην Κωνσταντινούπολη που χτίστηκε κατά βυζαντινά χρόνια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΕΚ, “η επιλογή της περιοχής έγινε βάσει κριτηρίων διαθεσιμότητας ιδιωτικών χώρων, πρόσβασης, εξοικείωσης των κατοίκων με τον υγρό στίβο, ζήτησης υπηρεσιών κολυμβητικού περιεχομένου και τέλος του αριθμού των φίλων της ΑΕΚ στην περιοχή”.

Το κολυμβητικό κέντρο σύμφωνα με τα σχέδια θα αποτελείται από τα εξής στοιχεία:

  • Ένα κολυμβητήριο διαστάσεων 25μ Χ 33μ, με 600 θέσεις θεατών κατασκευασμένο με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για την διεξαγωγή εθνικών και διεθνών αγώνων όλων των αθλημάτων του υγρού στίβου.
  • Μια πισίνα εκμάθησης παιδιών και ψυχαγωγίας ενηλίκων.
  • Ένα γυμναστήριο με όργανα γυμναστικής και χώρο ομαδικών προγραμμάτων pilates, spinning κ.α., φυσιοθεραπείας και αποκατάστασης.
  • Χώρο εκδηλώσεων και συνεστιάσεων για κοινωνικές εκδηλώσεις και καθημερινής αναψυχής με τη λειτουργία καφέ-εστιατορίου
  • Μουσειακό χώρο
  • Γραφεία των τμημάτων υδατοσφαίρισης, κολύμβησης, τεχνικής και συγχρονισμένης κολύμβησης της ΑΕΚ
  • Μικρό πωλητήριο προϊόντων ένδυσης, εξοπλισμού και αξεσουάρ κολύμβησης και υδατοσφαίρισης
  • Χώρους στάθμευσης σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τις ανάγκες χρήσης του κέντρου

Παράλληλα, θα κατασκευαστούν αθλητικές εγκαταστάσεις ανάπτυξης και αγώνων για τέννις, padel βόλεϊ, beach βόλεϊ σε συνεργασία με καταξιωμένες προσωπικότητες από τους χώρους των αθλημάτων αυτών.

Στις εγκαταστάσεις του νέου κολυμβητικού και αθλητικού κέντρου της ΑΕΚ θα φιλοξενηθούν σύμφωνα με την ανακοίνωση όλα τα αγωνιστικά τμήματα και τα τμήματα υποδομών υδατοσφαίρισης και κολύμβησης της ΑΕΚ αλλά και δημότες του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε προκαθορισμένες ώρες κοινού.

κλειδαράς Σπανός

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement