Αγιασμός με ασφαλή σχολεία σε Βάρη, Βούλα και Βουλιαγμένη

Αγιασμός με ασφαλή σχολεία σε Βάρη, Βούλα και Βουλιαγμένη

Πρώτο κουδούνι χτήπησε την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου για τους μαθητές και μαθήτριες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, που βρήκαν τα σχολεία τους σε άρτια κατάσταση από την άποψη των υποδομών.

Εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής παρέστησαν σε όλες τις τελετές, με τον Δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο να δίνει το “παρών” στο Δημοτικό της Βουλιαγμένης, στο Λύκειο Βάρης, στο 4ο Δημοτικό Βούλας και στο 1ο Λύκειο Βούλας.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Δήμαρχος έδωσε ευχές σε όλα τα παιδιά, επικαλούμενος και μια φράση του Ρούζβελτ. Έγραψε συγκεκριμένα:

“Το πρώτο κουδούνι βρήκε και φέτος τα προαύλια των σχολείων μας γεμάτα από παιδιά της πόλης, εφοδιασμένα να ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά με αισιοδοξία, με όνειρα και ελπίδες για το μέλλον τους. Εύχομαι σε όλους τους μικρούς συμπολίτες μας να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους και να ολοκληρώσουν με επιτυχία ακόμα ένα χρόνο που θα τους φέρει πιο κοντά στην ενηλικίωση. Εύχομαι όμως και στους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας να σταθούν δίπλα στα παιδιά και να τους εφοδιάσουν με τις γνώσεις που θα χρειαστούν για να αποτελέσουν υγιή κύτταρα της αυριανής κοινωνίας μας.

Κλείνοντας, παραθέτω μία φράση του Franklin D. Roosevelt, Προέδρου των ΗΠΑ, που δίνει μία σημαντική διάσταση στην αξία της σωστής διαπαιδαγώγησης των παιδιών μας… «Η Δημοκρατία δεν μπορεί να πετύχει αν όσοι εκφράζουν τις επιλογές τους δεν είναι προετοιμασμένοι να επιλέξουν σοφά. Συνεπώς, η πραγματική ασφαλιστική δικλείδα της Δημοκρατίας είναι η παιδεία»“.

Ο αγιασμός στο Δημοτικό Σχολείο Βουλιαγμένης, παρουσία του Δημάρχου

Ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στο Γενικό Λύκειο Βάρης

Μετά το σεισμό της 19ης Ιουλίου, ο Δήμαρχος έδωσε εντολή για έλεγχο όλων των σχολικών υποδομών ώστε να εντοπιστούν φθορές, ωστόσο σύμφωνα με στελέχη της δημοτικής αρχής κανένα εύρημα δεν σημειώθηκε από τον έλεγχο που ολοκληρώθηκε προ λίγων ημερών.

Άλλωστε, σε τρία δημοτικά σχολεία (Βουλιαγμένη, 1ο Βάρης, 1ο Βούλας) μαθητές και εκπαιδευτικοί βρήκαν τους αύλειους χώρους ανακαινισμένους, με νέους ασφαλείς τάπητες τόσο στα προαύλια όσο και στα ανοιχτά γήπεδα.

 

Η αντιδήμαρχος Μαίρη Φουρναράκη στο Γυμνάσιο Βουλιαγμένης

Ο Γλυφάδας Αντώνιος στο 2ο Γυμνάσιο Βάρης (φωτογραφία: Ευαγγελία Χαραμή)