Προφυλακίστηκε ο "μπον βιβέρ" των νοτίων προαστίων Α. Aγγλούπας

Προφυλακίστηκε ο “μπον βιβέρ” των νοτίων προαστίων Α. Aγγλούπας

Ο επιχειρηματίας κατηγορείται με τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωσης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος 

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλουπας και άλλοι επτά κατηγορούμενοι που εμπλέκονται στην υπόθεση της σπείρας διαρρηκτών πολυτελών κατοικιών.   Ο Α. Αγγλούπας που φέρεται να είχε το ρόλο κλεπταποδόχου στην υπόθεση της αποκαλούμενης «μαφίας των Ρομά», κατηγορείται με τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωσης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.   Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται και υποστήριξε απολογούμενος πως είναι συλλέκτης.

tspg

Φέρεται επίσης να υποστηρίζει πως από τα τρία ρολόγια μεγάλης αξίας που βρέθηκαν στη κατοχή του, τα δύο είχαν πιστοποιητικά ενώ το τρίτο ήταν απομίμηση.   Ο νεαρός επιχειρηματίας φέρεται επιπλέον να παραδέχθηκε κάποιες συναλλαγές με τους συγκατηγορούμενούς του στην υπόθεση -οι οποίες προκύπτουν από καταγεγραμμένες συνομιλίες- υποστηρίζοντας, ωστόσο, ότι δεν γνώριζε πως τα κοσμήματα για τα οποία μιλούσε ήταν προϊόντα κλοπής.

Υπενθυμίζεται ότι χθες κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες τους για την δράση της σπείρας έντεκα κατηγορούμενοι.   Έτσι, οι κατηγορούμενοι ανέρχονται συνολικά στους 40, με τους προφυλακιστέους για την υπόθεση να φτάνουν τους 19 ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι, οι περισσότεροι με περιοριστικούς όρους.

Γνωστός στους κοσμικούς κύκλους

Ο Αλέξανδρος Αγγλούπας συνελήφθη την περασμένη βδομάδα έξω από το σπίτι του στη Βουλιαγμένη, ενώ κατασχέθηκαν 80.000 ευρώ, μια καραμπίνα μπερέτα και το smart του, ως προϊόν εγκλήματος.

Το Νοέμβριο του 2011 ο Αλέξανδρος Αγγλούπας είχε γίνει ξανά πρωτοσέλιδο όταν πυροβόλισε την αδελφή της Ολγας Φαρμάκη, Γωγώ.

 

 

Στοιχεία:ΑΠΕ