Connect with us

Hi, what are you looking for?

Δημοτικό Συμβούλιο

Άγνοια και λαϊκισμός το κοκτέιλ της Κλαίρης Σαραντάκου

Ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Κλαίρη Σαραντάκου

Με μια σκληρή αλλά αναλυτική απάντηση, η δημοτική αρχή Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης απάντησε στις αναφορές της Κλαίρης Σαραντάκου εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με το ενδεχόμενο διαχείρισης αποβλήτων εντός του Δήμου. Η διοίκηση Κωνσταντέλλου ξεκαθαρίζει ότι η ατζέντα της ως προς τη διαχείριση αποβλήτων παραμένει ίδια από το 2018 και ότι καμία έκπληξη δεν ετοιμάζεται, αντίθετα τα σχέδια περιβαλλοντικής διαχείρισης ωριμάζουν.

ΜΕταξύ άλλων στην ανακοίνωση ξεκαθαρίζεται:

“Καμία εγκατάσταση διαχείρισης απορριμμάτων δεν πρόκειται να κατασκευαστεί στην πόλη μας. Οι εγκαταστάσεις μας εκσυγχρονίζονται για να οργανώσουν τη διαδικασία διαλογής στην πηγή για τα απορρίμματα της πόλης μας και με μόνο στόχο την μεγιστοποίηση της εκτροπής από την, περιβαλλοντικά επιβλαβή ταφή τους”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Δημάρχου:


Με το πέρας της 2ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, δημοτική σύμβουλος Κλαιρη Σαραντάκου, δημοσιοποίησε τις απόψεις της για θέματα που συζητήθηκαν. Είναι πλέον κοινή διαπίστωση, ότι η τακτική της διαστρέβλωσης και των μισών ψεμάτων που χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, που την οδήγησαν στον εκλογικό της καταποντισμό, μάλλον αντικαταστάθηκε με την τακτική των ολόκληρων ψεμάτων.

Στην απέλπιδα προσπάθειά της να αποδείξει ανύπαρκτες προθέσεις και ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, κατασκευάζει φανταστικά σενάρια και τα διαδίδει ανερυθρίαστα κιόλας, στην περιοχή μας. Την τοξικότητα και την ανασφάλεια που προσπαθεί να σκορπίσει την πόλη μας, την προετοιμάζει μέσω πληρωμένου όψιμου ηλεκτρονικού μέσου γειτονικού δήμου, ελεγχόμενου από πολιτικό της συναιτεράκι, που προσποιείται τον αυτοδιοικητικό, αλλά αποτυγχάνει πολλαπλώς και συνεχώς να εκλεγεί, έχοντας φτάσει πλέον στο σημείο της πολιτικής του εξαΰλωσης. Το «αξιόπιστο» αυτό μέσο, λίγες μέρες πριν το Δημοτικό Συμβούλιο «αποκάλυψε» μυστική συνάντηση του Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με τον νέο Περιφερειάρχη, κ. Νίκο Χαρδαλιά και συμφωνία τους για δημιουργία Μονάδας Απορριμμάτων υπερτοπικού χαρακτήρα στο Δήμο μας. Ένα πλήρως ψευδές και συκοφαντικό «άρθρο», για το οποίο έχουν ήδη κινηθεί οι πρέπουσες διαδικασίες, προς αποκατάσταση της πραγματικότητας και της αλήθειας.

Με βατήρα, λοιπόν, αυτό το ψευδές και ανυπόστατο «άρθρο», η δημοτική σύμβουλος έθεσε σειρά ερωτήσεων σχετικά με την εξέλιξη μελετών και δράσεων που σχετίζονται με τη διαχείριση απορριμμάτων στη περιοχή μας και έλαβε όλες τις απαντήσεις. Παρόλα αυτά, στην απέλπιδα προσπάθειά της να παρουσιάσει τη Δ.Ε. Βάρης ως εν δυνάμει σκουπιδότοπο, δημοσιοποίησε, διαστρεβλώνοντας πλήρως, σειρά ενεργειών της Δημοτικής Αρχής. Συγκεκριμένα:

Ανέφερε ότι στον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του 2024 έχει μπει δαπάνη για «Μελέτη Κατασκευής και Λειτουργίας Αποκεντρωμένων Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Απορριμμάτων» κάτι που για την ίδια καταδεικνύει ότι ξαφνικά άλλαξε η ατζέντα και η Δημοτική Αρχή άλλα έλεγε πριν τις εκλογές και άλλα κάνει μετά. 

Η αλήθεια είναι και ίσως να το ανακαλυπτε και η καταγγέλλουσα δημοτική σύμβουλος, εάν διάβαζε και ενημερωνόταν λίγο περισσότερο, εκτός εάν το κατάλαβε αλλά το απέκρυψε, ότι οι συγκεκριμένοι δύο κωδικοί βρίσκονται σε όλους τους προϋπολογισμούς και τα τεχνικά προγράμματα από το 2018 έως και σήμερα. Ίσως θα πρέπει να κατανοήσει ότι η ζωή στον Δήμο μας, δεν ξεκίνησε με την εκλογή της στο αξίωμα της δημοτικής συμβούλου. Όλα αυτά συζητήθηκαν ξανά και ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά σε ευρεία διαβούλευση με τους πολίτες, παραμονές των εκλογών του 2019, σε μια μακρά πορεία διαλόγου. Τα θέματα αυτά, πέραν της διεξοδικής συζήτησης στις διαδικασίες των διαβουλεύσεων, έχουν κριθεί και από τα καθαρά αποτελέσματα 2 εκλογικών αναμετρήσεων (2019, 2023).

Ανέφερε στη συνέχεια «Μελέτες Κατασκευής Ολοκληρωμένου Πράσινου Σημείου ΟΠΣ» ότι και εδώ κοροϊδέψαμε και ξαφνικά το εντάξαμε στο Τεχνικό Πρόγραμμα και στο προϋπολογισμό του 2024.

Η αλήθεια είναι, ότι ο συγκεκριμένος κωδικός βρίσκεται στον προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2022 και του 2023. Ο διαγωνισμός για την ανάθεση της μελέτης, ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2023 (πριν τις εκλογές) και ολοκληρώθηκε, ανακηρύσσοντας ανάδοχο μελετητική εταιρεία, εντός του 2023. Είναι απορίας άξιο, πως ισχυρίζεται αυτά που ισχυρίζεται.

Σχετικά με την ανούσια και φοβική επιχειρηματολογία της, γιατί δεν πρέπει να γίνει στο συγκεκριμένο σημείο το Ολοκληρωμένο Πράσινο Σημείο (Ο.Π.Σ.), την παραπέμπουμε στις απόψεις που κατέθεσαν κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης η WWF και η GREENPEACE επίσημα και δημόσια. Η άποψη της δημοτικής συμβούλου ότι το Ο.Π.Σ. είναι σκουπιδότοπος, μας ξεπερνά, όπως ξεπερνά και κάθε νοήμονα και ενημερωμένο για τα βασικά ζητήματα της σύγχρονης διαχείρισης απορριμμάτων. Η δημόσια δέσμευση της δημοτικής αρχής ισχύει στο ακέραιο. Καμία εγκατάσταση διαχείρισης απορριμμάτων δεν πρόκειται να κατασκευαστεί στην πόλη μας. Οι εγκαταστάσεις μας εκσυγχρονίζονται για να οργανώσουν τη διαδικασία διαλογής στην πηγή για τα απορρίμματα της πόλης μας και με μόνο στόχο την μεγιστοποίηση της εκτροπής από την, περιβαλλοντικά επιβλαβή ταφή τους.

Είναι πάντως πραγματικά λυπηρό, μια νεόκοπη αιρετη, να επιδίδεται σε τόσο επιδερμική, επιπόλαιη και λαϊκίστικη αντιπολίτευση. Οι δημόσιες τοποθετήσεις αυτές, καταδεικνύουν δύο περιπτώσεις. Είτε υπάρχει πλήρης άγνοια, ακόμα και επί απλών βασικών θεμάτων, κάτι που κάνει τη λειτουργία της εν λόγω αιρετης αντιπαραγωγική, είτε γνωρίζει τα θέματα και το περιεχόμενο αυτών των πολιτικών και το αποκρύπτει ή το διαστρεβλώνει, κάτι που κάνει τη λειτουργία της έως και επικίνδυνη. Και τα δύο πάντως, δεν συνδράμουν στη πρόοδο της πόλης και στην επίλυση των προβλημάτων της.

κλειδαράς Σπανός
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement Enter ad code here
Advertisement