«Δεν τα βάζουν οι Άραβες μ’ εμάς», λέει ο Γ. Μπουτάρης

«Δεν τα βάζουν οι Άραβες μ’ εμάς», λέει ο Γ. Μπουτάρης

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στη σημερινή πρωινή εκπομπή του Mega, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, εμφανίστηκε καθησυχαστικός ως προς το ενδεχόμενο να γίνει η Ελλάδα στόχος ενός τρομοκρατικού χτυπήματος όπως συνέβη με το Παρίσι. ««οι Άραβες δεν τα βάζουν με εμάς, τα βάζουν με τα μεγαλύτερα αποικιακά κράτη», είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν μου κάνει καμία εντύπωση αν υπάρξει κάποιο χτύπημα στις Βρυξέλλες».

Επίσης, ο κ. Μπουτάρης εξήγησε ότι εδώ στην Ελλάδα πρέπει να αποφεύγουμε τις «ακραίες συμπεριφορές», οι οποίες μπορεί να ενταθούν μετά από τέτοια γεγονότα, και επίσης να αποφύγουμε και την πολιτική εκμετάλλευση θεμάτων όπως ήταν το θέμα της γενοκτονίας των Ποντίων.

Ο κ. Μπουτάρης τάχθηκε υπέρ μίας ανοιχτής πόλης και τόνισε ότι πρέπει να επαναφέρουμε το αίσθημα της ασφάλειας στους δημόσιους χώρους. «Η πόλη πρέπει να είναι ανοιχτή, δεν φοβάμαι να επιμένω στην ελευθερία» υποστήριξε και εξέφρασε την άποψη ότι «όπου έχουμε προσπαθήσει να επιβάλουμε δια της βίας την άποψή μας, χάσαμε».