Ο συγκυβερνήτης έριξε το αεροπλάνο!

Ο συγκυβερνήτης έριξε το αεροπλάνο!

Είναι απίστευτο, είναι όμως αληθινό; Πάντως, η αποκάλυψη του εισαγγελέα της Μασσαλίας για τη συντριβή του αεροσκάφους της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις που στοίχισε τη ζωή σε 150 άτομα, είναι αυτές τις ώρες η πρώτη είδηση σε όλα τα μέσα ενημέρωσης δε όλο τον κόσμο.

Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες, σύμφωνα με τον εισαγγελές της Μασσαλίας Μπράις Ρόμπιν, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι ο κυβερνήτης βρισκόταν εκτός πιλοτηρίου τη στιγμή της συντριβής.

tspg

Ο συγκυβερνήτης ήταν Γερμανός, ονομαζόταν Αντρέας Λούμπιτς και ήταν 28 ετών και, φυσικά, δεν ήταν γνωστός ως τρομοκράτης.

Λεπτομέρειες για τα στοιχεία που έδωσε το μαύρο κουτί μπορεί να βρει κανείς σε πολλά sites, όπως και για τις αντιδράσεις που προκάλεσε αυτή η συγκλονιστική αποκάλυψη. Δεν υπάρχει λόγος να τις επαναλάβουμε εδώ.

Αναλογίζεται κανείς όχι μόνο το πένθος των οικογενειών που έχασαν προσφιλή τους πρόσωπα, αλλά και το αβάσταχτο βάρος που πέφτει πάνω στους συγγενείς του συγκυβερνήτη που, αν αληθεύουν οι αποκαλύψεις, πήρε στο λαιμό του 150 ψυχές. Αναλογίζεται επίσης κανείς από πόσα ψυχολογικά τεστ θα πρέπει να περάσουν οι πιλότοι όχι μόνο της German Wings αλλά και άλλων εταιρειών ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν αυτοκτονικές τάσεις!
Πάντως, τέτοια δραματική εξέλιξη δεν συναντάμε ούτε στην πιο παρατραβηγμένη χολιγουντιανή ταινία καταστροφής.