Connect with us

Hi, what are you looking for?

Επικαιρότητα

Αισιοδοξία για τον τουρισμό στην εκδήλωση της Celestyal Cruises στο Λαύριο

Την άφιξη άνω των 700 κρουαζιερόπλοιων ανήγγειλε για φέτος ο Γιάννης Πλακιωτάκης

Πολύ αισιόδοξοι είναι για τη φετινή σεζόν οι άνθρωποι του τουρισμού και τα πλατιά τους χαμόγελα το αποκαλύπτουν αυτό με το παραπάνω. Και πώς να μην είναι; Φέτος, θα μας κάνουν την τιμή πάνω από 700 κρουαζιερόπλοια, όπως επεσήμανε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 28 Απριλίου στον Οργανισμό Λιμένα Λαυρίου, με αφορμή την επίσημη έναρξη του προγράμματος κρουαζιέρων της Celestyal Cruises, με το κρουαζιερόπλοιο «Olympia».

Τα 570 από τα κρουαζιερόπλοια σύμφωνα με τα στοιχεία θα κάνουν home porting, δηλαδή θα έχουν τη βάση τους σε ελληνικά λιμάνια. Τα κέρδη για τις τοπικές οικονομίες θα είναι σημαντικά. Η Ελλάδα θεωρείται από τη διεθνή κοινότητα ένας ασφαλής προορισμός και αυτό αποτυπώνεται ήδη στον ολοένα αυξανόμενο αριθμό των αφίξεων. 

Όλοι οι πρωταγωνιστές βρέθηκαν εκεί ευδιάθετοι, δρέποντας τα εύσημα για την κοπιώδη προσπάθεια και τα προσδοκώμενα αποτελέσματα μιας – όπως όλα δείχνουν – εξαιρετικής τουριστικής σεζόν. 

«Σε μία περίοδο διεθνών κρίσεων και ανακατατάξεων», σημείωσε ο Γιάννης Πλακιωτάκης, «η Ελλάδα αποτελεί τον απόλυτα ασφαλή προορισμό. Έναν διεθνή προορισμό με εξαιρετικές κλιματολογικές συνθήκες και βέβαια την μοναδική η πατροπαράδοτη ελληνική φιλοξενία».

Στην όμορφη εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Αττικής Νίκος Πέππας, η Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου Γιάννα Κουλουβράκη και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Λιμένα Γιώργος Βακόνδιος, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς αλλά και η Τομεάρχης Ναυτιλίας της ΔΕΕΠ ΝΔ Ανατολικής Αττικής και εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Νεολαίας, Απασχόλησης, Εθελοντισμού Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Όλγα Άρτεμις Πολίτη

κλειδαράς Σπανός

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement