Connect with us

Hi, what are you looking for?

Δημοτικό Συμβούλιο

Αιχμές Κωνσταντέλλου κατά Παπανικολάου και Κονδύλη

Η οικολογική καταστροφή και η περιβαλλοντική κρίση που περνούν τα νότια προάστια από την προηγούμενη Πέμπτη δεν φαίνεται να ένωσε τους δημάρχους του παραλιακού μετώπου.

Αντίθετα, η λογική που επικράτησε τις κρίσιμες πρώτες ώρες, όταν έγινε αντιληπτή η απειλή, ήταν του τύπου “ο σώζων τον Δήμον του, σωθήτω” μιας και αποδεικνύεται ότι έλειπε ένας ενιαίος συντονισμός των κινήσεων από την κεντρική κυβέρνηση και βέβαια δεν υπήρχε καμία εποπτεία του εν εξελίξει φαινομένου.

Αυτή η αυτονόμηση των Δήμων επέτρεψε και στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στις λίγες ώρες που διέθετε, όταν το πρωινό της Τετάρτης η πετρελαιοκηλίδα έφτασε στην παραλία της Γλυφάδας, να παραγγείλει και να ποντίσει μέσα σε χρόνο ρεκόρ ένα τεχνητό φράγμα ώστε να ανακόψει την πορεία του πετρελαίου προς τις ακτές των 3Β.

Το φράγμα αυτό τελικά κατέστη και το σύνορο της μεγάλης ρύπανσης (τουλάχιστον μέχρι τώρα) επιτρέποντας στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης να μείνει εκτός των απαγορεύσεων κολύμβησης που εκδίδει το υπουργείο Υγείας.

Με την αίσθηση ίσως της υπεροχής, ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, άφησε σαφείς αιχμές για τους χειρισμούς των δημάρχων της Γλυφάδας και του Αλίμου, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, την Τρίτη.

Όπως είπε αναλύοντας τη συνεργασία του Δήμου με ιδιωτικό νομικό γραφείο για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων, “οι μηνύσεις δεν βοηθούν σε αυτή τη φάση, τώρα βοηθά μόνο η δράση”. Έτσι, διαχώρισε τη θέση του από τους Γιώργο Παπανικολάου και Ανδρέα Κονδύλη, που από κοινού κατέθεσαν την προηγούμενη Παρασκευή μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τη θαλάσσια ρύπανση στο Σαρωνικό και τις επιπτώσεις της, ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος υποστήριξε ότι “δεν έχει νόημα” να βάλλεις κατά πάντων και ανέπτυξε τις νομικές ενέργειες που θα κάνει μόνος του ο Δήμος των 3Β.

Βέβαια, ξέχασε μάλλον ότι τόσο ο Γιώργος Παπανικολάου όσο και ο Ανδρέας Κονδύλης είναι δικηγόροι

(Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Παλμός Γλυφάδας, 23 Σεπτεμβρίου 2017)

κλειδαράς Σπανός

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement