Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Φόρος ακινήτων επί 2 σχεδιάζεται για μεγαλοϊδιοκτήτες

Διπλό φόρο σε ιδιοκτήτες με ακίνητη περιουσία άνω των 300.000 αλλά και μειώσεις φόρων στη μικρή ακίνητη περιουσία προβλέπει το εναλλακτικό σχέδιο της κυβέρνησης προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις γαλάζιων και πράσινων βουλευτών, κυρίως από την περιφέρεια. Το σχέδιο προβλέπει παράλληλα και μείωση του φόρου μεταβίβασης, από 8%-10% σε 3% ή 5%.

Από τα 3,4 δισ. ευρώ των φόρων που θα βεβαιωθούν, περισσότερα από 500 εκατ. ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν μόνο γα τον συμπληρωματικό φόρο οι «μεγαλοϊδιοκτήτες». Ο λογαριασμός των φόρων που θα βεβαιωθούν με το νέο σχέδιο μειώνονται από 3,5 σε 3,4 δισ. ευρώ, ενώ στο Ταμείο εκτιμάται ότι θα μπουν μεταξύ 2,7 και 2,8 δισ. ευρώ, ποσό μειωμένο σε σχέση με τα 2,9 δισ. ευρώ που είχε υπολογιστεί ότι θα εισπράττονταν με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, ο οποίος είχε σχεδιαστεί να αντικαταστήσει το έκτακτο χαράτσι μέσω ΔΕΗ και τον ΦΑΠ.

Με το νέο σχέδιο ο λογαριασμός των φόρων θα σπάσει και πάλι στα δύο και η μικρή μείωση των εσόδων, αν δεν υποκατασταθεί από άλλη πλευρά, δεν αποκλείεται να προκαλέσει την αντίδραση της τρόικας.

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας