Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Πάσχα με αρνάκι… ή με κοτόπουλο;

Πολλά έχουν ειπωθεί για την κυβέρνηση που βαφτίζει το ψάρι κρέας, όμως οι αριθμοί δείχνουν ότι κάποιοι συμπατριώτες μας ίσως αναγκαστούν να βαφτίσουν το κοτόπουλο αρνάκι αφού πιο ακριβό σε σχέση με πέρυσι θα είναι φέτος το πασχαλινό τραπέζι.

Τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), δείχνουν ότι για μια πενταμελή οικογένεια το συνολικό κόστος του φετινού τραπεζιού ανέρχεται στα 104,22 ευρώ, όντας αυξημένο σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο (99,04 ευρώ) κατά 5,23%.
Για να προκύψει αυτό το ποσό, υπολογίζεται η μεσοσταθμιστική αύξηση των προϊόντων που αγοράζουμε αυτές τις μέρες. Το ντόπιο αρνάκι και κατσίκι είναι αρκετά πιο ακριβό σε σχέση με πέρυσι (20,37% και 4,41% αντίστοιχα), όμως σημαντική είναι η μείωση της τιμής του κοτόπουλου (-17,39%) και του χοιρινού κρέατος (-4,44%).
Αν και οι γιατροί μάς προειδοποιούν να καταναλώνουμε πολλές πράσινες σαλάτες που με την αντιοξειδωτική τους δράση εξουδετερώνουν τις βλαβερές συνέπειες του κόκκινου κρέατος, η τιμή των λαχανικών έχει εκτιναχτεί στα ύψη. Για παράδειγμα, το σπανάκι (62,79%), το μαρούλι (54,76%) και το ραδίκι (42,68%) σημείωσαν μία κατακόρυφη και αναπάντεχη άνοδο της τιμής τους.

Τι είναι φέτος φτηνότερο; Τα μήλα (-13,93%) και τα κρεμμύδια (-8,54%, τα ξερά), καθώς και τα αυγά (-18,47%), η βαφή αυγών (-17,97%) και το έτοιμο πασχαλινό τσουρέκι (-14,04% για το βιομηχανικό, όχι αυτό του ζαχαροπλαστείου της γειτονιάς μας).

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας