Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη διαχωρίζει τη θέση της από τον Ψινάκη

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη διαχωρίζει τη θέση της από τον Ψινάκη

Ανακοίνωση εξέδωσε η αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, διευκρινίζοντας ότι δεν συμφωνεί με τις δηλώσεις του Ηλία Ψινάκη για τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, μετά την άρνηση τους να παραχωρηθεί ο Τύμβος Μαραθώνα για να πραγματοποιηθεί συναυλία του Δήμου στην οποία θα τραγουδούσε η ίδια. Τελικά η συναυλία πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο και, πριν την έναρξή της, ο κ. Ψινάκης είχε προβεί σε δηλώσεις που το ΚΑΣ χαρακτήρισε προσβλητικές και σεξιστικές για τις γυναίκες αρχαιολόγους.

Η κυρία Πρωτοψάλτη δήλωσε: «Διαφωνώ κάθετα με δηλώσεις που καταγράφονται ως προσβλητικές, διαχωρίζω την θέση μου από αυτή τη φρασεολογία που είναι αντίθετη με τον πολιτισμό μου, το ήθος μου και θίγουν την αξιοπρέπειά μου ως γυναίκα και ως Ελληνίδα… Σέβομαι τους έλληνες αρχαιολόγους και το έργο που υπηρετούν γιατί είναι σπουδαίο». Ας σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Μαραθώνα, Μαραθώνα σε ανάρτηση του στο Instagram πριν από λίγες μέρες είχε χαρακτηρίσει «ξινές, οπισθοδρομικές και ανοργασμικές» τις γυναίκες αρχαιολόγους που δεν δέχτηκαν να μετατραπεί ο χώρος του Τύμβου Μαραθώνα σε πίστα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας, ο Ηλίας Ψινάκης μίλησε για τους «κομπλεξικούς» του ΚΑΣ, καθώς και για μερικές «αγ…» τις οποίες «θα πετάξουμε στον Σπαλιάρα να τις ξεμπουκώσει και να ηρεμήσουμε!»

Η ανάρτηση αυτή και η μετέπειτα δήλωση προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση των αρχαιολόγων που έκαναν λόγο για «σεξιστικό παραλήρημα του κ. Ψινάκη και ζήτησαν την παρέμβαση της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού, η οποία υποχρεώθηκε να εκδώσει την σχετική ανακοίνωση.
Αυτά συμβαίνουν όταν ο δημόσιος λόγος ενός δημόσιου προσώπου (του κ. Ψινάκη) γίνεται τηλεοπτικός, δηλαδή θυμίζει τα πιο αρνητικά στοιχεία της τηλεοπτικής φλυαρίας… Άλλο ο έξυπνος, καυστικός λόγος και άλλο ο εξυπναδακίστικος.