Η ευαισθησία έσωσε μια τραυματισμένη αλεπού στη Βάρκιζα

alepouΑλεπούδος φουντωτός, χτυπήθηκε από αυτοκίνητο αργά το βράδυ της Παρασκευής, λίγο μετά τη Βάρκιζα.

Έχει σπασμένα και τα δυο πίσω του πόδια και θα χειρουργηθεί τη Δευτέρα. Τον βρήκαν δικυκλιστές που με συγκινητική αφοσίωση έμειναν δίπλα του μέχρι να βρεθεί ποιος θα πήγαινε νυχτιάτικα να τον περισυλλέξει.

Τελικά, ο φουντωτός μεταφέρθηκε μέχρι τη Βούλα με όχημα της Τροχαίας, όπου τον παρέλαβε ο Σπύρος από τους Εθελοντές Δασοπροστασίας Νότιου Υμηττού (ΕΔΝΥ), που συναντήθηκε στο Μπραχάμι με τον Νικήτα από την ΑΝΙΜΑ.

Αλυσίδα ζωής και συνεργασίας για να σωθεί ένα άγριο πλάσμα.

Πηγή: i-rena

Με αφορμή το γεγονός, ενημερώνουμε για τις κινήσεις που πρέπει να κάνει κανείς αν βρει ένα τραυματισμένο άγριο πουλί ή άλλο άγριο ζώο, όπως τις παρέχει ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ANIMA:

Επικοινωνήστε αμέσως με την ΑΝΙΜΑ.

Στα τηλέφωνα 2109510075 και 6972664675 θα μας βρείτε όλο το εικοσιτετράωρο. Θα σας δώσουμε οδηγίες για τις αναγκαίες κινήσεις και τις πρώτες βοήθειες , αν η περίπτωση χρειάζεται ανθρώπινη παρέμβαση.

Επίσης, θα σας φέρουμε σε επαφή με τον κοντινότερο συνεργάτη μας για την ασφαλή μετακίνηση και αποστολή του τραυματισμένου ζώου, ή με ένα ειδικό κέντρο περίθαλψης, αν πρόκειται για φώκια, θαλάσσια χελώνα, λύκο ή αρκούδα. Η έγκαιρη ενημέρωση σώζει ζωές!