«Έφυγε» τα ξημερώματα η Αλεξία, κόρη της Βέφας

«Έφυγε» τα ξημερώματα η Αλεξία, κόρη της Βέφας

Την τελευταία της πνοή άφησε τα ξημερώματα της Τρίτης η Αλεξία Αλεξιάδου, κόρη της Βέφας Αλεξιάδου, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια, τους φίλους και τους συνεργάτες της.

Η δημοφιλής μαγείρισα που έγινε γνωστή μέσα από τις εκπομπές της μητέρας της πέθανε από ανακοπή καρδιάς στον ύπνο της. Είχε από την προ-εφηβική ηλικία κρίσεις άσθματος.

Η Αλεξία Αλεξιάδου είναι συγγραφέας επιτυχημένων βιβλίων μαγειρικής, όπως της τριλογίας «Ερωτικές Συνταγές», «Γεύσεις Γάμου» και «Μια γιορτή για τα παιδιά».

Ήταν μέλος του I.A.C.P. (International Association of Culinary Professionals), και παρακολουθούσε τακτικά στο εξωτερικό σεμινάρια στο χώρο της γαστρονομίας και δίνοντας και διαλέξεις σε Αμερικάνικο κοινό.

Από τον Δεκέμβριο του 2008 και κάθε μήνα εκδίδει μαζί με την μητέρα της Βέφα, «Το Αλφαβητάρι της Μαγειρικής», η οποία κυκλοφορεί κάθε μήνα με το περιοδικό Τηλεθεατής.

Από το Μάιο του 2009 παρουσιάζει με την μητέρα της την εκπομπή του κυπριακού καναλιού Sigma TV «Μαγειρέματα με την Βέφα και την Αλεξία Αλεξιάδου».

Συλλυπητήρια στην οικογένεια, το σύζυγο και τις δύο κόρες της.