Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Όταν ο Αλέξης συνάντησε τη Γιάννα

Μιάμιση ώρα διάρκεσε η κατ’ιδίαν συνάντηση της Γιάννας Αγγελοπούλου με τον αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του δεύτερου.

Είχε προηγηθεί αντίστοιχη ενημέρωση του πρωθυπουργού από τη Γιάννα Αγγελοπούλου, με μια διαφορά ωστόσο: η συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά πραγματοποιήθηκε σε ιδιωτικό χώρο, ενώ αυτή με τον Αλέξη Τσίπρα έγινε στο γραφείο του, στη Βουλή.  Αυτό το γεγονός δίνει στη συνάντηση έναν ξεχωριστό συμβολισμό.

Η συνάντηση δεν θα δημιουργούσε τόσο θόρυβο αν δεν είχε προηγηθεί μια αποκαλυπτική συνέντευξη της Γιάννας Αγγελοπούλου στην Καθημερινή στην οποία έκανε άνοιγμα στον ΣΥΡΙΖΑ!  Κάτω από αυτό το πρίσμα ο τυπικός λόγος της συνάντησης (για ένα φιλανθρωπικό συνέδριο του ιδρύματος Κλίντον) δεν έχει τόσο σημασία όσο ο ουσιαστικός.

Στην ενδιαφέρουσα συνέντευξη της στην Καθημερινή η πρόεδρος του Αθήνα 2004  είχε δηλώσει χωρίς περιστροφές ότι δεν τοποθετείται «απαραίτητα κεντροδεξιά». Συνόψισε τη διαδρομή της ως μια πορεία «από πολλές μικρές αντιδράσεις έως και μικρές επαναστάσεις», ενώ σχολιάζοντας την κρίση έριξε την ευθύνη σε όσους «ηγήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια». «Ουσιαστικά είμαι απέναντι στο πολιτικό σύστημα» ανακεφαλαίωσε για την πολιτική της τοποθέτηση.

Πιεζόμενη από τον δημοσιογράφο (Στέφανος Κασιμάτης) να μιλήσει για τον ΣΥΡΙΖΑ, η Γιάννα Αγγελοπούλου απάντησε σιβυλλικά ότι ελπίζει «σε οτιδήποτε είναι νέο και κινεί τα πράγματα προς διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που υπάρχει τώρα και η οποία δεν είναι καλή», ενώ μιλώντας για τον Αλέξη Τσίπρα ήταν μάλλον εγκωμιαστική, σημειώνοντας ότι πάνω του βλέπει «έναν νέο άνθρωπο που μιλά με τρόπο ο οποίος προσπαθεί να προσεγγίσει αυτό που εγώ λέω αντισύστημα».

Ένα τετ α τετ που θα συζητηθεί

Εξερχόμενη από το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα η κυρία Αγγελοπούλου,είπε στους δημοσιογράφους ότι «μίλησα για το συνέδριο του ιδρύματος Clinton που θα γίνει τον επόμενο Ιούνιο στην Αθήνα» και στη συνέχεια αναχώρησε.

«Η μεσογειακή συνάντηση CGI (Clinton Global Initiative) θα φέρει μαζί ηγετικές προσωπικότητες για να αντιμετωπίσουν προκλήσεις της περιοχής, όπως η ανεργία των νέων και η οικονομική και κοινωνική μεταβλητότητα, μέσω νέων Δεσμεύσεων για Δράση και για να αναδείξουν το τεράστιο αναπτυξιακό δυναμικό της περιοχής» είχε δηλώσει σχετικά ο πρόεδρος Μπιλ Κλίντον στις 23 του περασμένου Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της 10ης Ετήσιας Συνάντησης της Clinton Global Initiative.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάντηση:

«Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του στη Βουλή με την κα Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία τον ενημέρωσε για την πρωτοβουλία της να φιλοξενηθεί το ετήσιο Συνέδριό του Ιδρύματος Clinton, “Clinton Global Initiative Mediterranean” (CGI), τον Ιούνιο του 2015 στην Αθήνα.

Η κα Αγγελοπούλου προσκάλεσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο Συνέδριο και τον ενημέρωσε για το περιεχόμενό του το οποίο στοχεύει να δώσει την ευκαιρία σε ηγέτες να συναντηθούν και να αναζητήσουν λύσεις στα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού την ευχαρίστησε για την πρόσκληση, ανέφερε ότι το Συνέδριο μπορεί να αναδείξει τις σημαντικές δυνατότητες μιας χώρας και ενός λαού που τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί τα αποτελέσματα μιας ατελέσφορης πολιτικής λιτότητας που διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες».

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας