Connect with us

Hi, what are you looking for?

Εκλογές

Γιώργος Αλεξόπουλος: Να κάνουμε την πόλη μας την πρώτη πραγματικά Πράσινη Πόλη

Ο Γιώργος Αλεξόπουλος, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με τον συνδυασμό “Πόλη για να ζεις” του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου (στη δημοτική ενότητα Βάρης) μιλά για τις θέσεις του, τους στόχους της επόμενης δημοτικής περιόδου και τους δεσμούς του με την περιοχή.

Αναλυτικά:

Γιώργο, πες μας λίγα λόγια για τις σπουδές σου…

Έχω αποφοιτήσει από το Οικονομικό τμήμα της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ έχω και νομικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Σορβόννης Παρισίων. Μιλάω Αγγλικά και Γαλλικά.

Η επαγγελματική σου πορεία;

Έχω διατελέσει επί σειρά ετών διευθυντικό στέλεχος στον οικονομικό τομέα του ποδοσφαιρικού και μπασκετικού τμήματος του Ολυμπιακού συμμετέχοντας οργανωτικά (και όχι μόνο) σε εγχώριες αλλά και διεθνείς διοργανώσεις (Champions League, Final four κ.α.).

Επιχειρηματικά έχω ασχοληθεί στον χρηματοοικονομικό και τον τομέα των επενδύσεων και συνεργασιών με προσέλκυση σημαντικών ξένων επενδύσεων. Συμμετείχα επιχειρηματικά στην διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, Αθήνα 2004. Τα τελευταία 15 έτη ασχολούμαι ως σύμβουλος στον ενεργειακό τομέα και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Λίγες μέρες έμειναν για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ένα πρώτο σχόλιο;

Κατ’ αρχήν θα ήθελα να τονίσω ότι συνειδητά και ως επιλογή μου, στην προεκλογική αυτή περίοδο, απέφυγα να επιβαρύνω τους συμπολίτες μας με μια προεκλογική καμπάνια με έντυπο επικοινωνιακό υλικό για αποφυγή πιθανής ρύπανσης. Επίσης, απέφυγα την έντονη προβολή και αυτοπροβολή σε social media, κοινωνικές εκδηλώσεις και συνεστιάσεις, αφουγκρασμένος μια υποβόσκουσα δυσαρέσκεια των πολιτών που «εμβρόντητοι» παρακολουθούν κάθε λογής υποψήφιο να ανεβάζει χωρίς μέτρο, αισθητική και πολιτικό κριτήριο αναρτήσεις αυτοπροβολής.

Όραμά σου για τον Δήμο;

Όραμα και πρόθεσή μου είναι μόνο να προσφέρω στην πόλη μας. Προσφορά με πράξεις και όχι λόγια, συνεισφέροντας τις γνώσεις και την εμπειρία μου από την ενασχόλησή μου σε θέσεις ευθύνης όπως έχω κάνει στον εργασιακό και ιδιωτικό μου βίο.

Σε ποιον τομέα πιστεύεις ότι θα μπορούσες να προσφέρεις;

Όραμα μου είναι να κάνουμε την πόλη μας την πρώτη πραγματικά Πράσινη Πόλη, αξιοποιώντας τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και κυρίως την Ηλιακή Ενέργεια. Να μηδενίσουμε το ενεργειακό μας αποτύπωμα και τους ρύπους, να προστατεύσουμε έτσι στην πράξη το περιβάλλον μας και να γίνει η Πόλη μας πραγματικά Ενεργειακά αυτόνομη.

Είναι εφικτό;

Ασφαλώς! Στόχος μου είναι να συμβάλλω να γίνουμε εμείς το πρότυπο της πρώτης πράσινης πόλης και θεωρώ, αν και υψηλός στόχος, πως μπορεί να επιτευχθεί γιατί υπάρχει η γνώση και η εμπειρία. Γνωρίζω τα χρηματοδοτικά εργαλεία, γνωρίζω τον τρόπο σύμφωνα με το ελληνικό και, κυρίως, το ευρωπαϊκό δίκαιο αλλά και τους κανόνες που επιτρέπουν στους δήμους την πλήρη εκμετάλλευση και αξιοποίηση των πόρων και των δυνατοτήτων τους. Και πιστέψτε με, για τον Δήμο μας, είναι πραγματικά μεγάλες. Τα προγράμματα της ΕΕ και οι κοινοτικοί πόροι είναι κάτι που γνωρίζω καλά.

Ποια ή σχέση σου με τα 3Β;

Έχω μεγαλώσει και ζω στη Βαρκιζα αλλά θεωρώ ότι ανήκω και στις τρείς δημοτικές ενότητες. Εκτός από τη Βάρκιζα και την Βάρη, έχω μεγαλώσει στην πλατεία της Βουλιαγμένης, κάποιοι ακόμη με φωνάζουν με το υποκοριστικό του ονόματος μου (γελάει). Έπαιξα ποδόσφαιρο στη Δοξα ενώ τα παιδιά μου, ο Μιχαήλ και η Ζωή-Μαρία, φοιτούν στο δημοτικό σχολείο της Βουλιαγμένης στο οποίο είναι διευθύντρια η σύζυγος μου (Αλεξάνδρα Σταθόπουλου).

Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάω στη Βούλα λόγω των δραστηριοτήτων των παιδιών μου και της οικογένειας μου (Άρης Βουλας, σχολές χορού κ.α.). Έχω λοιπόν το προνόμιο και την δυνατότητα να βιώνω την καθημερινότητα όλης της πόλης μας και να απολαμβάνω τις ομορφιές που μας χαρίζει ως δημότης της. Έχοντας ταξιδέψει σε παρά πολλά μέρη του πλανήτη, πιστεύω ακράδαντα ότι ζούμε σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις του κόσμου…

Εν κατακλείδι;

Έχουμε χρέος προς τα παιδιά μας και τους συμπολίτες μας όχι μόνο να διαφυλάξουμε και να προστατεύσουμε τις ομορφιές και τα φυσικά προνόμια της περιοχής αλλά να την προάγουμε υλοποιώντας τις καλύτερες τακτικές και μεθόδους για να αναβαθμιστεί η πόλη μας… στην καλύτερη Πόλη για να ζεις!

Αυτό το αποδεικνύει και ο δήμαρχος μας Γρηγόρης Κωνσταντελλος που με δυναμικότητα και αποφασιστικότητα χρησιμοποιεί μεθόδους ιδιωτικής πρωτοβουλίας αφήνοντας πίσω του σπουδαίο έργο .

Μια φράση για να κλείσουμε;

Γιώργος Αλεξόπουλος, όχι τυχαία πρώτος στο ψηφοδέλτιο! (γελάει).

Advertisement
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας