«Άγγελος μου» για τους φτωχούς της Αθήνας η Άλκηστις Πρωτοψάλτη

«Άγγελος μου» για τους φτωχούς της Αθήνας η Άλκηστις Πρωτοψάλτη

«Με την εξαιρετική ερμηνεύτρια Άλκηστη Πρωτοψάλτη γνωριζόμαστε από την παιδική μας ηλικία, όταν παίζαμε μαζί στην υπέροχη γειτονιά του Αγίου Σώστη, στη Λεωφόρο Συγγρού»

Γιώργος Καμίνης

tspg

Μια στιγμή ανθρωπιάς και διπλής συγκίνησης στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων.

Η ερμηνεύτρια Άλκηστις Πρωτοψάλτη, που γοήτευσε τον περασμένο Φεβρουάριο, για τρεις βραδιές, στο Μέγαρο Μουσικής με τη Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων και τον διακεκριμένο αρχιμουσικό Λουκά Καρυτινό, παρέδωσε σήμερα Πέμπτη μαζί με τους συνεργάτες της 8 τόνους τροφίμων, για αυτούς που τα έχουν ανάγκη που αγοράστηκαν με έσοδα των τριών συναυλιών.

Τις εγκαταστάσεις του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων, που στηρίζει με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης 6.150 οικογένειες, επισκέφθηκε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Την κορυφαία ερμηνεύτρια και τους συνεργάτες της υποδέχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος αφού τους παρουσίασε τους χώρους και τον πρωτοποριακό τρόπο λειτουργίας του, τους ευχαρίστησε θερμά για τη μεγάλη προσφορά και το παράδειγμά τους.

Παρέδωσαν 8 τόνους τροφίμων, που αγοράστηκαν με τα έσοδα από τρεις μουσικές βραδιές, που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας του δήμου Αθηναίων και της χορωδίας GraduArti, υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου αρχιμουσικού Λουκά Καρυτινού και του ενορχηστρωτή Κώστα Παπαδούκα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης χαρακτήρισε σημαντική την ημέρα, αφού, όπως είπε, αποδεικνύεται ότι «ένα κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός μπορεί να φέρει σε επαφή τις ζωντανές δυνάμεις της πόλης με τον δήμο και να βοηθήσει αποτελεσματικά ανθρώπους, οι οποίοι πλήττονται από την κρίση και υπογράμμισε τη σημασία του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων, στη στήριξη 16.000 ατόμων.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον δήμαρχό μας τον κ. Καμίνη, που έχω τη χαρά να τον γνωρίζω από την παιδική μας ηλικία, όταν παίζαμε μαζί στην υπέροχη γειτονιά του Αγίου Σώστη, στη Λεωφόρο Συγγρού. Χαίρομαι για την πορεία του για την προσφορά του στην κοινωνία, για το ήθος του χαίρομαι που παρέμεινε αγνός όπως τον ήξερα» δήλωσε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια πρόσθεσε ότι «η κίνηση αγάπης που ξεκίνησε με τρεις συναυλίες ολοκληρώνεται σήμερα, καθώς τμήμα των εσόδων μεταλλάχθηκε σε τρόφιμα για συμπολίτες μας που έχουν πραγματική ανάγκη». Ανακοίνωσε ότι η μουσική εκδήλωση με τους ίδιους συντελεστές θα φιλοξενηθεί από το Φεστιβάλ Αθηνών στις 16 Ιουλίου στο Ηρώδειο, τμήμα από τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν και πάλι στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ).

Ο αρχιμουσικός, κ. Λουκάς Καρυτινός εξέφρασε τον θαυμασμό του για την οργάνωση και την λειτουργία του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών, λέγοντας ότι «σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, αν και είναι αξιέπαινο το έργο, δεν περιποιεί τιμή για ένα κράτος δικαίου και αλληλεγγύης»