«Αλ-Κουμουνδούρου Νιουζ» κατάντησε ο Λαζόπουλος!

«Αλ-Κουμουνδούρου Νιουζ» κατάντησε ο Λαζόπουλος!

Λαβωμένο παλικάρι ο Τσίπρας, σύμφωνα με τον Λάκη Λαζόπουλο. Αν και καθηλωμένος σε αναπηρικό καρότσι, ο πανούργος Σόιμπλε κατάφερε στον Έλληνα πρωθυπουργό πολλές μαχαιριές. Μετά τη 17ωρη αγρύπνια στα μαρμαρένια αλώνια των Βρυξελλών, αιμόφυρτος επέστρεψε ο Αλέξης στην Ελλάδα για να πάρει πίσω το «Όχι» του λαού και τότε, αντί οι σύντροφοί του να τον βοηθήσουν ν’ αναρρώσει, του έδωσαν κι άλλη μια μαχαιριά και διέσπασαν το κόμμα.

Αυτά είπε στο πρώτο «Αλ Τσαντίρι» της σεζόν ο κ. Λαζόπουλος, φωτογραφίζοντας τη Λαϊκή Ενότητα. Σαν να ήταν Ιούλιος Καίσαρας ο Τσίπρας και Βρούτος ο Λαφαζάνης. Δηλαδή ούτε καν αποστάτες, αυτοί που τα έβαλαν με τον ήδη μαχαιρωμένο.

Το μελοδραματικό επιχείρημα του Λαζόπουλου υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει ένα σύντομο ανέκδοτο : «Κάποιος σκότωσε τη μάνα του και ύστερα ζητούσε από το δικαστήριο επιείκεια γιατί ήταν ορφανός».

Ο θύτης, λοιπόν, παρουσιάζεται από τον Λαζόπουλο σαν θύμα. Και το μνημόνιο τώρα δικαιώνεται, αφού η άλλη επιλογή θα ήταν η ολέθρια εκδίωξή μας από το ευρώ.

Επίσης ο Λαζόπουλος παρουσίασε εν συντομία το μετεκλογικό σενάριο που εξυπηρετεί τις επιθυμίες του Σόιμπλε: συρρικνωμένος ΣΥΡΙΖΑ, ανεβασμένη ΝΔ και, επομένως, ισχυρή αντιπολίτευση γίνεται η Χρυσή Αυγή η οποία και καρπώνεται το «Όχι» του Ιουλίου. Επομένως, κάθε εναντίωση στον ΣΥΡΙΖΑ αφομοιώνεται, απορροφάται από τον αντιευρωπαϊσμό των φασιστών (!)

Πεπειραμένος και με οξύ αισθητήριο καλλιτέχνης ο Λαζόπουλος, δεν άρχισε υμνώντας εξαρχής τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, μοίρασε μούντζες σε όλες τις παρατάξεις (και στην Αριστερά) και συμμερίστηκε το μικρό δράμα των αναποφάσιστων. Στη συνέχεια όμως παρουσίασε σαν μονόδρομο την υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ επιλογή, αφού με αρκετά ακατάληπτα επιχειρήματα υποστήριξε ότι το σχέδιο του Σόιμπλε είναι να τελειώσει τον Τσίπρα.

Είναι αυτονόητο ότι ο Λαζόπουλος έχει δικαίωμα να δίνει γραμμή, να κάνει προπαγάνδα. Όμως δεν στέκεται «απέναντι» σε όλους, όπως θα περίμενε κανείς από έναν σατιρικό καλλιτέχνη, αλλά λέει ένα μεγάλο «Ναι» στον Τσίπρα προσωπικά και, έμμεσα, στη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής, έστω και με διαφορετικούς Μήτσους στην κυβερνητική εξουσία. «Αλ Κουμουνδούρου Νιουζ» λοιπόν με προοπτική να περάσουμε στα «Αλ Μαξίμου Νιουζ».

via