Βαγγέλης Αλμπάνης: Νέα αναπτυξιακή πνοή χρειάζεται η Αττική

Βαγγέλης Αλμπάνης: Νέα αναπτυξιακή πνοή χρειάζεται η Αττική

Πήρα την απόφαση να είμαι ξανά υποψήφιος με το Γιάννη Σγουρό και την παράταξή μας «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» γιατί πιστεύω ότι η Αττική δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο.

Τα τελευταία 5 χρόνια που βρεθήκαμε στην αντιπολίτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου αποδείξαμε ότι πράγματι ο χαρακτήρας μας είναι καθαρά αυτοδιοικητικός, ότι έχουμε συνέπεια, συνέχεια και αφοσίωση στο ρόλο μας.

Το 2014 παραδώσαμε άνω των 300 εκ. ευρώ πλεόνασμα στο ταμείο για προγραμματισμένα έργα καθώς και εγκεκριμένο το ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020 ώστε η όποια επόμενη διοίκηση να το βρει έτοιμο και να το αξιοποιήσει προς όφελος όλων των πολιτών της Αττικής. Τι συνέβη έκτοτε; Δεν προχώρησε κανένα μεγάλο έργο ενώ η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ είναι πάρα πολύ χαμηλά με αποτέλεσμα, χρήματα που έπρεπε να πέσουν στην οικονομία μας, μένουν «παγωμένα» με κίνδυνο να χαθούν.

Ο ρόλος της αιρετής Περιφέρειας, με βάση τον «Καλλικράτη» είναι αναπτυξιακός και έχει να κάνει με τη διεκδίκηση κονδυλίων και τη δίκαιη κατανομή τους στους 66 δήμους της Αττικής. Για παράδειγμα, τα πρώτα 3,5 χρόνια λειτουργίας της αιρετής περιφέρειας (2010-2014), η αυτοδιοικητική μας παράταξη με περιφερειάρχη το Γιάννη Σγουρό, αύξησε την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ κατά 400%. Προχώρησε σε περισσότερα από 1.000 έργα συνολικού κόστους 3,5 δις ευρώ, τα οποία έπεσαν τότε στην αγορά. Σαν αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία 100.000 θέσεων εργασίας, ενώ το κράτος εισέπραξε έσοδα από τον ΦΠΑ 800 εκατομμύρια ευρώ.

Υπό αυτό το πρίσμα, χρειάζεται σήμερα περισσότερο από ποτέ μια νέα διοίκηση με εμπειρία και σχέδιο, ικανή να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα και να δώσει νέα αναπτυξιακή πνοή στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

Σε ότι με αφορά, ονειρεύομαι μια Αττική σύγχρονη, λειτουργική, φιλική προς τον πολίτη και ελκυστική προς τον επισκέπτη, μια Αττική αντάξια των προσδοκιών μας αλλά και της ιστορίας της. Πιστεύω στη συμμετοχή των ανθρώπων της γενιάς μου, γιατί τίποτα δεν μπορεί να γίνει στον «αυτόματο πιλότο». Κανείς άλλος δεν θα σηκώσει στις πλάτες του αυτά που αναλογούν σε εμάς, και όσο μένουμε αμέτοχοι η κατάσταση θα χειροτερεύει.

Αυτός ήταν και ο λόγος που ξεκίνησα πριν από 12 χρόνια, από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου, στον πρώην Δήμο Γλυκών Νερών Αττικής, την ενασχόλησή μου με την τοπική αυτοδιοίκηση, και είδα ότι πράγματι μπορούμε να βάλουμε και εμείς το δικό μας λιθαράκι προς την κατεύθυνση ενός καλύτερου μέλλοντος.

Με αυτές τις σκέψεις σας καλώ να στηρίξετε την υποψηφιότητά μου στην Ανατολική Αττική και το ψηφοδέλτιό μας «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Γιάννη Σγουρό.

Βαγγέλης Αλμπάνης