Ένα Τσαντίρι δεν φέρνει την αυτοδυναμία ή μήπως τη φέρνει; (βίντεο)

Ένα Τσαντίρι δεν φέρνει την αυτοδυναμία ή μήπως τη φέρνει; (βίντεο)

Σε φόρμα ήταν χθες ο Λάκης Λαζόπουλος στην πρώτη εκπομπή του για το 2015 στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου.

Το Τσαντίρι σάρωσε για μια ακόμα φορά την τηλεθέαση σημειώνοντας ποσοστό 46% στο γενικό σύνολο και 42,3% στο δυναμικό κοινό.

Με ξανθιά περούκα που παρέπεμπε στον Χριστόδουλο Ξηρό, περνούσε με ευκολία από το ένα θέμα στο άλλο, από την πλάκα στο σοβαρό. «Μπορείτε να φανταστείτε μια χήρα με τέτοιο μαλλί να κλαίει το μακαρίτη;» ρώτησε το κοινό. Και μετά τα σαράντα του μακαρίτη, πέρασε στα σαράντα αυτών που επί 40 χρόνια κυβερνούσαν τη χώρα.
Λαμπάδα πρέπει ν’ ανάψει ο ΣΥΡΙΖΑ στον Λάκη. ΄Οχι τόσο γιατί ύμνησε τον Τσίπρα, αλλά γιατί εκφώνησε, με τον δικό του τρόπο, τον επικήδειο του Σαμαρά, του Βενιζέλου και του Γιώργου Παπανδρέου. Κριτική έκανε και στο Ποτάμι, θεωρώντας το παιδί του Megaσωλήνα, όπως και στο ΚΚΕ που δηλώνει ότι δεν θα δώσει ψήφο ανοχής σε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ναι μεν επισήμανε τις ανακολουθίες ανάμεσα στις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως ως προς την οικονομική του πολιτική, αλλά γενικά ήταν ευνοϊκός προς τον Αλέξη Τσίπρα ή μάλλον καταπέλτης προς όλους τους άλλους (πλην ΑΝΕΛ).

Προφανώς το χιούμορ του Λάκη δεν αρέσει σε όλους. Μερικές φορές φαίνεται εύκολο, παιδαριώδες ή χοντροκομμένο ή επαναλαμβανόμενο, όμως το να κρατά Ένας (1) άνθρωπος καθηλωμένο το κοινό με μόνο όπλο το λόγο δεν είναι κάτι που μπορούν πολλοί να πετύχουν.

Την ενόχληση του από την φιλοσυριζική σάτιρα του Λαζόπουλου δεν έκρυψε ο διευθυντής του γραφείου τύπου του Αντώνη Σαμαρά Γιώργος Μουρούτης.  Σχολίαζε διαρκώς τα αστεία του Λάκη Λαζόπουλου

 

Άλλες εποχές, το προεκλογικό κλίμα το έδιναν οι μεγάλες ανοιχτές συγκεντρώσεις, τα συνθήματα του πλήθους, τα τραγούδια, οι αφίσες, τα περίπτερα, τα τραπεζάκια, οι περιοδείες των υποψηφίων. Σήμερα, καλώς ή κακώς, τον πρώτο λόγο τον έχει η τηλεόραση. Και χθες ο Λαζόπουλος έπαιξε στο γήπεδό του. Και έπαιξε καλά.
Έξυπνος ήταν ο πειραγμένος διάλογος του μικρού Νικόλα με τον Σαμαρά:

«Κύριε, ο πατέρας μου λέει ότι θα μας πάρει ο διάβολος».
«Δίκιο έχει ο πατέρας σου».

Από την πλάκα, ξανά στο σοβαρό, καθώς ο Λαζόπουλος υπενθύμισε στο κοινό ότι η κυβέρνηση αρνείται σε 100.000 18χρονους το δικαίωμα ψήφου. Αφενός ο πρωθυπουργός μιλά στο σποτ με τους 17χρονους (ή τους 15χρονους) κι απ’ την άλλη τούς στερεί αυτό που ο νόμος ορίζει!

Χθες επιβεβαιώθηκε ότι η τηλεοπτική σάτιρα μπορεί να παίξει σοβαρό πολιτικό και προεκλογικό ρόλο και το σίγουρο είναι ότι με άλλο ένα «Αλ Τσαντίρι» ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει προς την αυτοδυναμία ακριβώς επειδή ο Λαζόπουλος «πυροβόλησε» με όπλο το γέλιο τους εκλογικούς αντιπάλους του