Άμεσα αποκαταστάθηκε η διαρροή λυμάτων στο Ελληνικό

Άμεσα αποκαταστάθηκε η διαρροή λυμάτων στο Ελληνικό

Άμεσα αποκαταστάθηκαν οι ζημιές στο χώρο των δομών προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στις εγκαταστάσεις του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού.

Η ζημιά εντοπίστηκε στο κτίριο Αφίξεων – Αναχωρήσεων και αποκαταστάθηκε ύστερα από τις σχετικές ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής, μετά από επείγον σχετικό έγγραφο του υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.

tspg

Οι ζημιές αυτές δημιουργούσαν απειλές για τη δημόσια υγεία.

elliniko prin

Αυτοψία που είχε πραγματοποιήσει στις 25 Αυγούστου η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής, είχε εντοπίσει σημαντική διαρροή λυμάτων στο υπόγειο του κτιρίου 5.500 τ.μ., ενώ επισημαινόταν η ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Το θέμα πήρε πολιτικές διαστάσεις μετά από ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για το θέμα στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων:

Μόλις χθες, αποκαλύφθηκε ότι το υπόγειο του παλιού αεροδρομίου έχει μετατραπεί σε “λίμνη” από βρώμικα νερά και λύματα. Περιμένουμε τώρα από την “Αυγή” να κάνει λόγο για … μονταζιέρες που στόχο έχουν να πλήξουν την “ικανή” Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. Εκτός και αν τα βοθρολύματα φαντάζουν στα μάτια των αρθρογράφων της εφημερίδας σαν κλειστή “πισίνα” για τους πρόσφυγες – μετανάστες. Ο καθένας πλέον μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για την ανικανότητα αυτής της Κυβέρνησης“.

Με ένα δηκτικό σχόλιο απάντησε μέσω Facebook ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Χρήστος Καπάταης:

Σε άλλο σχόλιό του ο αντιπεριφερειάρχης ήταν ακόμη πιο καυστικός:

Φασίστες και βοθρολύματα πάνε μαζί. Μία βλάβη λίγων ωρών που θα μπορούσε να γίνει σε κάθε χώρο ξυπνά πάλι τα πιο ακροδεξιά στοιχεία. Η βλάβη αποκαταστάθηκε οι βρωμιές τους όμως μένουν.

Διαδικτυακά παρενέβη και η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, σχολιάζοντας την πολιτική εκμετάλλευση του ζητήματος:

Το πρόβλημα πάντως πλέον θεωρείται λήξαν.