Στην Αμφικτυονία αρχαίων ελληνικών πόλεων ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Στην Αμφικτυονία αρχαίων ελληνικών πόλεων ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Στην Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων θα συμμετάσχει μεταξύ πολλών άλλων δήμων της χώρας, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Η ιδρυτική Πράξη της Αμφικτυονίας θα υπογραφεί σήμερα το απόγευμα σε ειδική εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης παρόντος του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα παραστεί για να υπογράψει και ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

tspg

Στην Αμφικτυονία προσχωρούν οι Δήμοι όλης της χώρας που έχουν επισκέψιμους μουσειακούς ή αρχαιολογικούς χώρους.

Αυτή η κίνηση θα εχει ευεργετικά αποτελέσματα για τον πολιτισμό τον τουρισμό, την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα για τη χώρα μας“, δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, που πήρε και την πρωτοβουλία για την ίδρυση του θεσμού.

Βασική επιδίωξη της Αμφικτυονίας είναι η προώθηση και βέλτιστη οργάνωση του ελληνικού πολιτισμού σε τοπικό επίπεδο και η σωστή διαχείριση των θεμάτων του, όπως η προστασία, η διεκδίκηση και η διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Στους στόχους της Αμφικτυονίας περιλαμβάνεται η διεκδίκηση και επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.

Μέλη της Αμφικτυονίας θα είναι Υπουργεία, Περιφέρειες, Δήμοι και φορείς, ενώ την “αιγίδα” του θεσμού έχουν το υπουργείο Εσωτερικών, η Ένωση Περιφερειών και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.