Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Ιδρύεται Αμφικτυονία αρχαίων πόλεων με κέντρο τον Μαραθώνα

Την ίδρυση Αμφικτυονίας των Αρχαίων ελληνικών πόλεων της χώρας με έδρα τον Μαραθώνα συζήτησαν σήμερα Παρασκευή ο Δήμαρχος του Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης με τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή. 

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» και ειδικός σύμβουλος του Δήμου Μαραθώνα Μιχάλης Χρηστάκης.

Οι εκπρόσωποι του Μαραθώνα ενημέρωσαν τον Υπουργό ΕΣΔΑ για την πορεία της πρωτοβουλίας τους. Όπως τον ενημέρωσαν, απώτερος στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η συνεργασία των Δήμων για την υποβολή κοινών προτάσεων προς την πολιτική ηγεσία της χώρας και προς την Ευρώπη με επίκεντρο την πολιτιστική διπλωματία, για την ανάδειξη των αξιών του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού σε διεθνές επίπεδο και την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού στη χώρα μας.

Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι θα στηρίξει με κάθε τρόπο την προσπάθειά τους αυτή, η οποία θα τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Αποδέχθηκε δε, την πρόσκληση να είναι ομιλητής σε δύο εκδηλώσεις, στα τέλη Μαρτίου στον Μαραθώνα και στα τέλη Μαΐου στην Θεσσαλονίκη.

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων αυτών, στις οποίες θα συμμετάσχουν συνολικά 200 δήμοι από όλη τη χώρα που έχουν επισκέψιμους μουσειακούς/αρχαιολογικούς χώρους, θα υπογραφούν Πρωτόκολλα Συνεργασίας για την ίδρυση της Αμφικτυονίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας