Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Πέντε οι νεκροί στον τάφο της Αμφίπολης

Όχι ένας αλλά πέντε ήταν τελικά οι σκελετοί που βρέθηκαν στον τάφο της Αμφίπολης σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

Ο ελάχιστος αριθμός των ατόμων, που ταυτοποιήθηκαν από τα διαγνωστικά σκελετικά κατάλοιπα αντιστοιχεί σε πέντε άτομα, τέσσερα εκ των οποίων αποδίδονται σε ενταφιασμούς και ένα σε καύση, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το πόρισμα των αναλύσεων που διενήργησε διεπιστημονική ομάδα του Αριστοτελείου και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου πρόκειται για μία γυναίκα άνω των 60 ετών και ύψους 1,57, δύο άνδρες 35-45 ετών και με ύψος 1,68 και 1.62-1.63 αντίστοιχα, ένα βρέφος που δεν ήταν δυνατόν να αναγνωριστεί η ηλικία και ένα ενήλικο άτομο, αδιευκρίνιστου φύλου και ηλικίας.

Οι εξετάσεις DNA θα δώσουν στοιχεία για τους σκελετούς και θα επαληθεύσουν, την εκτίμηση των αρχαιολόγων αν πρόκειται τελικά για οικογενειακό τάφο.

Επιπλέον, αναγνωρίστηκαν οστά ζώων, κάποια από τα οποία φαίνεται να ανήκουν σε μακρά οστά ιπποειδούς. Τα οστά των ζώων θα μελετηθούν από ειδικό ζωοαρχαιολόγο.

 

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας