Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Σε αριθμό ρεκόρ φτάνουν οι αμβλώσεις στην Ελλάδα

Μια «αόρατη» αλλά δραματική επίπτωση της οικονομικής κρίσης

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που φέρνουν στο φως οι διοργανωτές του 1ου Πανελλήνιου Σεμιναρίου Ψυχοσωματικής στην Μαιευτική Γυναικολογία με θέμα «Προσεγγίζοντας την ψυχική διάσταση της γυναίκας», που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.

Οι εκτρώσεις που γίνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα είναι τουλάχιστον 80.000, μία στις τέσσερις γυναίκες που κάνουν άμβλωση είναι έφηβη, ενώ η οικονομική κρίση οδηγεί ολοένα και περισσότερα ζευγάρια να βάζουν τέλος στις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες.
Ασφαλώς, οι εκτρώσεις δεν είναι νέο φαινόμενο. Όταν όμως περίπου το 60% των νέων ανθρώπων παραγωγικής (και αναπαραγωγικής ηλικίας) είναι άνεργοι, είναι φυσικό πολλοί να μην μπορούν να αναλάβουν το βάρος της ανατροφής ενός παιδιού.

Το ζήτημα αυτό αποκτά δραματικές διαστάσεις αν αναλογιστούμε το πρόβλημα της υπογεννητικότητας των Ελλήνων και τις αρνητικές δημογραφικές τάσεις…

Το σεμινάριο διοργανώνεται από τη Β’ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική ΑΠΘ και θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο (8.00-14.30) στο ξενοδοχείο Electra Palace.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας