Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τοπικα Νεα

Εφ’ όλης της ύλης η “ανάκριση” του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου από τους δημότες

Αναλυτικές απαντήσεις για τα πεπραγμένα αλλά και τα σχέδια της δημοτικής αρχής έδωσε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης μιλώντας ζωντανά μέσω τηλεδιάσκεψης με τους πολίτες την Τετάρτη 14 Απριλίου. Το “ραντεβού με τον Δήμαρχο” ενώ ξεκίνησε με αφορμή τις δράσεις του Δήμου σχετικά με το περιβάλλον και τη διαχείριση απορριμμάτων εξελίχθηκε σε μια βαθιά συζήτηση για το σύνολο του δημοτικού έργου, με ερωτήματα και ανάλογες απαντήσεις που εκτείνονταν από τα πιο καθημερινά θέματα ως τα πιο “καυτά” και αμφιλεγόμενα.

Η όλη διαδικασία διήρκεσε περίπου 4 ώρες και μετά από μια εισαγωγική παρουσίαση του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, ο λόγος δόθηκε στους πολίτες που έθεταν ερωτήματα είτε προφορικά, συμμετέχοντας στην τηλεδιάσκεψη μέσω της πλατφόρμας Zoom, είτε γραπτά με σχόλια στη σελίδα του Δήμου στο Facebook, η οποία μετέδιδε ζωντανά την τηλεδιάσκεψη.

Ο Δήμαρχος συνολικά δέχτηκε 38 ερωτήματα από 25 πολίτες. Κατά μέσο όρο κάθε απάντηση σε ερώτημα που δεχόταν διήρκεσε κάτω από 4 λεπτά, διαμορφώνοντας συνθήκες ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι να λάβουν το λόγο. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος απάντησε και σε ερωτήματα που είχαν ήδη καλυφθεί, ενώ ο λόγος δόθηκε ακόμη και σε χρήστες που ήθελαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους.

Οι ειδήσεις που έβγαλε η πρωτότυπη αυτή διαδικασία ήταν η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου σε πρώτη φάση που ήδη ξεκίνησε στη Βουλιαγμένη, και σε δεύτερη φάση στη Βάρη, η επέκταση των σημειακών υπογειοποιήσεων καλωδίων ρεύματος σε πευκόφυτα σημεία του Δήμου, η επικείμενη ενσωμάτωση του ΟΑΠΠΑ στις υπηρεσίες του Δήμου που θα καταργήσει την αυτοτέλεια του Οργανισμού αλλά και η διαβεβαίωση που έδωσε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ότι “έχουμε πολλή δουλειά ακόμη και οραματικού τύπου παρεμβάσεις να κάνουμε” δηλώνοντας ότι θα ζητήσει εκ νέου την έγκριση των δημοτών στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Στη συζήτηση ανέκυψαν και όλα τα θέματα στα οποία η δημοτική αρχή δέχεται κριτική: Η επάρκεια των νέων φυτεύσεων, η αναβάθμιση της μαρίνας Βουλιαγμένης, η μετακόμιση των υπηρεσιών Καθαριότητας και του πεδίου κομποστοποίησης σε χώρο της Σχολής Ευελπίδων αλλά και η εν εξελίξει ανάπλαση της πλατείας Νυμφών.

Καθημερινά θέματα, όπως το σχέδιο αποκομιδής των κλαδεμάτων σε ειδικές σκάφες, οι ράμπες για άτομα με αναπηρίες στην παραλιακή λεωφόρο στη Βουλιαγμένη, η τύχη των εγκαταλελειμμένων κτηρίων στην περιοχή και η λειτουργικότητα των στάσεων λεωφορείων ήταν μεταξύ των ζητημάτων που συζητήθηκαν και έδειξαν ότι αφενός πολλοί πολίτες έχουν ζωηρό ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα στη γειτονιά τους και ότι αφετέρου η δημοτική αρχή γνωρίζει τα θέματα, δεχόμενη τις παρατηρήσεις της κοινωνίας.

Η διαδικασία τηρήθηκε με άψογο τρόπο και η συζήτηση κύλησε πολύ ομαλά φανερώνοντας έναν υψηλού επιπέδου διάλογο. Την συζήτηση από την πλατφόρμα και το Facebook παρακολούθησαν συνολικά εκατοντάδες άτομα (που πολλαπλασιάστηκαν αργότερα με την αναπαραγωγή του video στο Facebook το οποίο έφτασε τις 2,4 χιλιάδες προβολές), παραμένοντας ως το τέλος της διαδικασίας, 4 ώρες μετά, ενεργά περίπου 70 συμμετέχοντες.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν δύο στελέχη από παράταξη της αντιπολίτευσης (που δεν είναι δημοτικοί σύμβουλοι), ενώ περιέργως απείχαν εντελώς και πρόσωπα που συχνά κατηγορούν έντονα τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι δεν δίνει τον λόγο στους δημότες και ότι κρύβεται από την κριτική τους.

Advertisement
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας