Connect with us

Hi, what are you looking for?

Επικαιρότητα

Πώς να ανακτήσετε δεδομένα από USB Flash Stick

Σε αυτό το άρθρο, πρόκειται να μιλήσουμε για την ανάκτηση του διαμερίσματος USB και μπορείτε να μάθετε πώς μπορείτε να ανακτήσετε δεδομένα από διαμερίσματα USB με δωρεάν λογισμικό ανάκτησης.

Το λογισμικό ανάκτησης δεδομένων Eassos USB μπορεί να σας βοηθήσει να ανακτήσετε δεδομένα από διαγραμμένα, χαμένα, μορφοποιημένα, κατεστραμμένα, κατεστραμμένα ή RAW κατατμήματα.

Σχετικά με την ανάκτηση διαμερίσματος USB

Οι δίσκοι USB, όπως ο εξωτερικός σκληρός δίσκος και η μονάδα flash USB, χρησιμοποιούνται ευρέως αυτές τις μέρες και χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση και τη μεταφορά όλων των ειδών αρχείων, όπως μουσική, βίντεο, εικόνες, αρχεία εργασίας, ηλεκτρονικά μηνύματα, εφαρμογές, αντίγραφα ασφαλείας κ.λπ.

Παρόμοια με τους σκληρούς δίσκους του υπολογιστή, ο δίσκος USB θα πρέπει επίσης να είναι χωρισμένος πριν να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση δεδομένων. Τα διαμερίσματα USB μπορούν να μορφοποιηθούν σε σύστημα αρχείων NTFS, FAT32, exFAT ή EXT, έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διαφορετικές πλατφόρμες λειτουργικού συστήματος. Η ανάκτηση δεδομένων από USB πολλές φορές είναι αδύνατη και θα πρέπει να ψάξετε για επαγγελματίες ανάκτησης.

Ένα πράγμα που πρέπει να αναφέρουμε είναι ότι ο δίσκος USB πάσχει επίσης από ζητήματα απώλειας δεδομένων, παρόλο που είστε πολύ προσεκτικοί για να το αποφύγετε. Εδώ είναι μερικοί λόγοι που πρέπει να κάνετε ανάκτηση διαμερίσματος USB:

Το διαμέρισμα USB είναι μορφοποιημένο. Ίσως χρειαστεί να διαμορφώσετε έναν δίσκο USB για να αλλάξετε τη μορφή του συστήματος αρχείων, να διορθώσετε σφάλματα διαμερισμάτων, να δημιουργήσετε δισκέτες USB, κ.λπ. Μετά τη μορφοποίηση, θα λείπουν αρχεία που δεν έχουν δημιουργηθεί αντίγραφα ασφαλείας.

Διαγραφή κατατμήσεων κατά λάθος: Τα διαμερίσματα USB μπορούν να διαγραφούν είτε στα Windows 10 Disk Management είτε στο λογισμικό διαμερισμάτων δίσκου.

Χαλασμένο διαμέρισμα RAW USB: Το διαμέρισμα σε δίσκους USB ή σε άλλες αφαιρούμενες μονάδες που είναι επιρρεπείς σε καταστροφή ή αλλοιωμένη λόγω ακατάλληλης χρήσης. Με RAW ή κατεστραμμένο διαμέρισμα USB, δεν μπορείτε πλέον να έχετε πρόσβαση σε αρχεία σε αυτό.

Το Eassos Recovery Free Edition είναι δωρεάν λογισμικό αποκατάστασης κατατμήσεων USB που παρέχει πλήρη λειτουργία για την αντιμετώπιση της ανάκτησης δίσκου USB. Αν κατά λάθος διαγράψετε ή διαμορφώσετε τα διαμερίσματα από τη μονάδα USB ή το διαμέρισμα USB καταστραφεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο αποκατάστασης για να επαναφέρετε τα χαμένα αρχεία και να κάνετε ανάκτηση με απλά βήματα.

Μπορεί να σας βοηθήσει να εκτελέσετε ανάκτηση δίσκου USB, ανάκτηση κάρτας SD, ανάκτηση εξωτερικού σκληρού δίσκου, ανάκτηση σκληρού δίσκου, ανάκτηση αρχείων, ανάκτηση μορφής, ανάκτηση κατατμήσεων κ.α.

Η διαδικασία ανάκτησης είναι ‘’Read Only’’ και δεν προκαλεί ζημιά σε χαμένα δεδομένα ή συσκευή.

Το λογισμικό είναι πολύ εύκολο στη χρήση λόγω του οδηγού ανάκτησης. Μερικά απλά κλικ μπορούν να ολοκληρώσουν την ανάκτηση. Και δεν υπάρχει ανάγκη να αποκτήσετε επαγγελματικές ικανότητες πληροφορικής.

Η προεπισκόπηση αρχείου είναι διαθέσιμη πριν από την πραγματική ανάκτηση, η οποία βοηθά να ελέγξετε την ποιότητα των χαμένων αρχείων.

Η έκδοση Free Edition μπορεί να αναβαθμιστεί σε Full Edition, η οποία μπορεί να ανακτήσει απεριόριστο αριθμό δεδομένων.

Είναι συμβατό με όλες τις εκδόσεις των Windows, συμπεριλαμβανομένων των Windows 10, Windows 8.1, Windows 8, Windows 7, Windows Vista και Windows XP.

Οδηγός ανάκτησης διαμερίσματος USB: Ανακτήστε εύκολα τα χαμένα δεδομένα από το διαμέρισμα USB

Βήμα 1: Συνδέστε το δίσκο USB στον υπολογιστή σας, ο οποίος εκτελεί κανονικά το σύστημα των Windows.

Βήμα 2: Κατεβάστε και εγκαταστήστε την δωρεάν έκδοση του λογισμικού ανάκτησης δεδομένων Eassos USB στον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια, ξεκινήστε την εγκατάσταση μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης.

Βήμα 3: Επιλέξτε την κατάσταση αποκατάστασης από την κύρια οθόνη. Μπορείτε να δείτε τέσσερις επιλογές στην κύρια οθόνη και πρέπει να επιλέξετε ένα με βάση την αιτία απώλειας δεδομένων.

Ανάκτηση αρχείων Από το διαμέρισμα: Ανακτήσετε χαμένα δεδομένα από μορφοποιημένα, RAW, κατεστραμμένα διαμερίσματα.

Ανάκτηση διαγραμμένων αρχείων: Επαναφορά διαγραμμένων από κενό δοχείο ανακύκλωσης ή δίσκο USB.

Ανάκτηση αρχείων από δίσκο: Σαρώστε ολόκληρο το δίσκο για να εντοπίσετε χαμένα αρχεία και διαμερίσματα.

Ανάκτηση χαμένων κατατμήσεων: Ανακτήστε τα χαμένα, διαγραμμένα ή τα διαμερίσματα που λείπουν από το δίσκο.

Βήμα 4: Επιλέξτε συσκευή και αναζητήστε χαμένα δεδομένα. Επιλέξτε μια τοποθεσία και κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη.

Βήμα 5: Προεπισκόπηση, φιλτράρισμα δεδομένων από διαμέρισμα USB.

Μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση των δεδομένων που παρατίθενται στο αποτέλεσμα της σάρωσης καθώς και να φιλτράρετε αρχεία που μπορούν να ανακτηθούν. Για να ανακτήσετε δεδομένα, πρέπει να αντιγράψετε και να τα αποθηκεύσετε σε διαφορετική τοποθεσία. Επιλέξτε αρχεία και κάντε κλικ στο κουμπί Ανάκτηση.

Συμβουλές για την ανάκτηση διαμερίσματος USB

Η ανάκτηση του διαμερίσματος USB είναι ένα εύκολο έργο, όμως, δεν πρέπει να αγνοήσουμε τη σημασία της πρόληψης της απώλειας δεδομένων USB. Ακολουθούν μερικές προτάσεις που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε την απώλεια δεδομένων δίσκου USB.

Τα αρχεία αντιγράφων πρέπει αποθηκεύονται σε διαμέρισμα USB τακτικά. Θα πρέπει να θυμάστε να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας των σημαντικών αρχείων, γιατί μπορεί να χάσετε τα δεδομένα για διάφορους λόγους. Μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να επικολλήσετε αρχεία από το διαμέρισμα USB στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή, το οποίο δεν θα σας πάρει πολύ χρόνο.

Αφαιρέστε με ασφάλεια τον δίσκο USB από τον υπολογιστή. Ορισμένοι χρήστες θα ήθελαν να αποσυνδέσουν απευθείας ένα δίσκο USB χωρίς να χρησιμοποιήσουν το “Ασφαλής κατάργηση υλικού”. Μια τέτοια ενέργεια είναι πιθανό να προκαλέσει διαφθορά στο διαμέρισμα USB.

Εκτελέστε μια ανίχνευση ιών για δίσκο USB πριν μεταφέρετε δεδομένα. Το διαμέρισμα USB μπορεί να μολύνει τον ιό όταν συνδέεται στον υπολογιστή, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια δεδομένων. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να ελέγξετε τον ιό, ειδικά αυτό που χρησιμοποιείται σε άλλες συσκευές.

Τοποθετήστε το δίσκο USB σε ασφαλή θέση. Οι δίσκοι USB είναι μικρές και φορητές συσκευές και είναι εύκολο να πέσουν ή να χαθούν. Η απόρριψη του δίσκου μπορεί να προκαλέσει σωματική βλάβη, μετά από την οποία θα πρέπει να ζητήσετε βοήθεια από επαγγελματική εταιρεία για ανάκτηση δεδομένων.

Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement Enter ad code here
Advertisement