Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Τοπικα Νεα

Βάρη: Περιβαλλοντικά φιλική ανακύκλωση κινητών τηλεφώνων

Έναν σύγχρονο και αρκετά επικίνδυνο ρύπο για το περιβάλλον έχει δημιουργήσει η ανάγκη της κοινωνίας μας για όλο και πιο σύγχρονα κινητά τηλέφωνα. Οι αχρηστευμένες ή παλιές συσκευές δεν χρειάζεται να καταλήγουν στην χωματερή και για την ασφαλή ανακύκλωσή τους έχει δημιουργηθεί ένα νέο δίκτυο με τα πράσινα “ΑΤΜ” της Green Panda.

Η εταιρεία αγοράζει χρησιμοποιημένα και λειτουργικά κινητά, ενώ ανακυκλώνει του άχρηστες συσκευές. Ένα από τα 19 ΑΤΜs βρίσκεται και στη Βάρη, στο πάρκινγκ της σούπερ μάρκετ ΑΒ.

Όπως ανακοίνωσε μάλιστα αυτές τις μέρες η Green Panda, επέλεξε την Common Seas και το πρόγραμμα του Clean Blue Paros που αποσκοπεί στο να γίνει η Πάρος πρωτοπόρος στη μάχη για τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης στη Μεσόγειο ως εταίρο, στον οποίο οι κάτοχοι των κινητών μπορούν να δωρίζουν το αντίτιμο που τους επιστρέφεται από την ανακύκλωση της συσκευής τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο κάθε πελάτης θα ενημερώνεται από την Green Panda πώς ακριβώς αξιοποιείται το αντίτιμο της συσκευής που μόλις ανακύκλωσε, υποστηρίζοντας το έργο της Common Seas και του Clean Blue Paros.

Σύμφωνα με τα στελέχη της Common Seas, “για κάθε 1€ που δωρίζεται στο Clean Blue Paros, συλλέγονται και ανακυκλώνονται 77 γόπες, καθαρίζοντας έτσι τις παραλίες του νησιού της Πάρου. Η περιβαλλοντική αυτή ενέργεια έχει ιδιαίτερη υπόσταση καθώς μελέτες δείχνουν πως μια μόλις γόπα έχει τη δυνατότητα να μολύνει έως και 500 λίτρα νερού της θάλασσας”.

Στην ιστοσελίδα της Green Panda μπορεί να γίνει αξιολόγηση κάθε συσκευής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας