Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Πρόσβαλε τα άτομα με αναπηρία ο Λαζόπουλος; (βίντεο)

Την αντίδραση των ατόμων με αναπηρία προκάλεσε η δήλωση του Λάκη Λαζόπουλου στην εκπομπή του, όταν Στη χθεσινοβραδινή τηλεοπτική εκπομπή του, ο Λάκης Λαζόπουλος σόκαρε τα άτομα με αναπηρία όταν, αναφερόμενος στον γερμανό υπουργό Οικονομικών, Β.Σόιμπλε είπε: «Όταν ο άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε μία καρέκλα, σιγά σιγά το μυαλό του καθηλώνεται σε μια ιδέα».

Η αντίδραση του προέδρου του Συλλόγου των Ατόμων με Αναπηρεία, Ιωάννα Βαρδασαστάνη ήταν ακαριαία:

«Με μεγάλη έκπληξη και στενοχώρια ακούσαμε τη δήλωση του Λάκη Λαζόπουλου. Είναι γεγονός ότι ως εθνικό αναπηρικό κίνημα είμαστε κάθετα ενάντιοι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές Σόιμπλε και έχουμε σταθεί απέναντι όλη την περίοδο της κρίσης. Είμαστε ενάντια στις πολιτικές Σόιμπλε, όμως η δήλωση Λαζόπουλου ταυτίζει την αναπηρία, μια κατάσταση ζωής, με τις πολιτικές θέσεις, κάτι αδιανόητο», δήλωσε σήμερα στον Βήμα 99,5, ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ.

«Θα περίμενε κανείς από αυτούς που επηρεάζουν την κοινή γνώμη λόγω της επαγγελματικής τους ιδιότητας, που έχουν βήμα σε χιλιάδες πολίτες, να έχουν πιο προσεκτική συμπεριφορά, να προωθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, αξιοποιώντας τον προνομιακό τους ρόλο. Θα περίμενε επίσης κανείς να γνωρίζουν καλύτερα την ελληνική γλώσσα: η χρήση αναπηρικού αμαξιδίου δεν συνιστά καθήλωση αλλά μέσο κίνησης. Όπως ο κ. Λαζόπουλος χρησιμοποιεί τα πόδια του, κάποιος με κινητική αναπηρία χρησιμοποιεί το αμαξίδιο. Αυτή είναι η μοναδική διαφορά. Δηλαδή, για τον κ. Λαζόπουλο, δεν θα μπορούσε να υπάρξει η σκέψη Στίβεν Χόκινγκ, αντιθέτως ίσως να ζούσε σε ίδρυμα κλειστής περίθαλψης, “καθηλωμένος σε μία ιδέα”».

Και ο κ. Βαρδακαστάνης κατέληξε: «Περιμένουμε από τον κ. Λαζόπουλο να έχει μετανιώσει για αυτή του την αναφορά και να απευθύνει μία συγνώμη προς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες με κινητική αναπηρία».

Η θέση του 3 ΒΗΤΑ:

Είμαστε σίγουροι ότι οι εμμονές του Σόιμπλε δεν έχουν σχέση με την κινητική του κατάσταση. Και δίχως το αναπηρικό του αμαξίδιο, τα ίδια θα έλεγε και θα έπραττε. Όσο για τον Λάκη Λαζόπουλο, μπορεί η πρόθεση του να ήταν άλλη (δηλαδή να επικρίνει τον Σόιμπλε), όμως δυστυχώς το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό και πράγματι προσβλητικό για τους κινητικά ανάπηρους συμπολίτες μας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας