Connect with us

Hi, what are you looking for?

Επικαιρότητα

Αναβαθμίστε ενεργειακά την κατοικία σας με την κατασκευή πράσινης στέγης 

Aν επιθυμούμε την ενσωμάτωση ενός πράσινου κήπου στο χώρο διαβίωσής μας, είτε είναι στη στέγη, είτε στο μπαλκόνι ή στην αυλή, η προετοιμασία είναι το κλειδί για να διασφαλίσουμε ότι οι ιδιοκτήτες όσο και τα φυτά σας ευδοκήσουν σε ένα υγιές περιβάλλον. Η προστασία του σπιτιού από την υγρασία, είναι πολύ κρίσιμη διαδικασία, καθώς η ανεξέλεγκτη εισροή νερού μπορεί να οδηγήσει σε ζημιές και μελλοντικές δαπανηρές επισκευές. Το πρώτο λοιπόν που θα κάνουμε είναι να μονώσουμε και να στεγανοποιήσουμε τον χώρο της ταράτσας όπου θα κατασκευαστή ο κήπος μας. 

Σωστή στεγανοποίηση πριν την τοποθέτηση φυτών

Πριν τοποθετήσετε οποιεσδήποτε γλάστρες ή φυτά, το πρώτο βήμα είναι να βεβαιωθείτε ότι η επιφάνεια που θα καταλάβουν είναι επαρκώς προετοιμασμένη και προστατευμένη από πιθανή ζημιά από την υγρασία. Το Hyperdesmo είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική λύση για τη στεγάνωση διαφόρων επιφανειών, συμπεριλαμβανομένων στέγων, μπαλκονιών, ακόμη και αυλών κήπων. Αυτή η υγρή στεγανωτική μεμβράνη είναι γνωστή για την ελαστικότητα, την αντοχή και την εύκολη εφαρμογή της, κάτι που την καθιστά ιδανική επιλογή τόσο για τους λάτρεις του “φτιαξτο μονος σου” όσο και για τους επαγγελματίες.

Ξεκινήστε καθαρίζοντας σχολαστικά την επιφάνεια στην οποία θα εφαρμοστεί το Hyperdesmo. Αφαιρέστε όλα τα υπολείμματα, τη σκόνη και τυχόν υπάρχουσες επικαλύψεις που μπορεί να παρεμποδίσουν την πρόσφυση.

Επιθεωρήστε την επιφάνεια για τυχόν ρωγμές ή ζημιές και επιδιορθώστε τις όπου διαπιστώσει πρόβλημα. Το Hyperdesmo μπορεί να καλύψει μικρές ατέλειες, αλλά οι μεγαλύτερες ρωγμές θα πρέπει πρώτα να γεμίσουν και να εξομαλυνθούν για να εξασφαλιστεί ένα ομοιόμορφο στρώμα στεγανοποίησης.

Ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες του κατασκευαστή. Συνήθως, το Hyperdesmo εφαρμόζεται με πινέλο, ρολό ή σύστημα ψεκασμού. Εξασφαλίστε ομοιόμορφη κάλυψη, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις γωνίες και τις άκρες όπου είναι πιο πιθανή η είσοδος νερού.

Μετά την εφαρμογή, δώστε άφθονο χρόνο στο Hyperdesmo να στεγνώσει και να πολυμεριστεί πλήρως πριν προχωρήσετε. Αυτό το βήμα είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία ενός ανθεκτικού αδιάβροχου φράγματος.

Εγκατάσταση συστήματος αποστράγγισης

Εκτός από τη στεγανοποίηση, η εξασφάλιση επαρκούς αποστράγγισης είναι πρωταρχικής σημασίας. Το στάσιμο νερό μπορεί να βλάψει τόσο τη δομή του σπιτιού σας όσο και την υγεία των φυτών σας. Σε μπαλκόνια και στέγες, εξετάστε το ενδεχόμενο να εγκαταστήσετε λύσεις αποστράγγισης, όπως χαλάκια ή κανάλια που οδηγούν το νερό μακριά από την επιφάνεια. 

Επιλέγοντας τις κατάλληλες γλάστρες και ζαρντινιέρες

Επιλέξτε γλάστρες και ζαρντινιέρες με επαρκείς οπές αποστράγγισης για να αποτρέψετε το υπερβολικό νερό να καθίσει στο κάτω μέρος, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών. Σκεφτείτε τη χρήση ποδιών ή βάσεις γλάστρας για να ανυψώσετε τις ζαρντινιέρες, βελτιώνοντας περαιτέρω την κυκλοφορία του αέρα και την αποστράγγιση.

Προετοιμασία των φυτών σας

Πριν αγοραστείτε τα φυτά, βεβαιωθείτε ότι είναι κατάλληλα για τις συνθήκες που θα επικρατούν στην ταράτσα, όπως η έκθεση στο ηλιακό φως και ο άνεμος. 

Λίπανση και πότισμα 

Χρησιμοποιήστε ισορροπημένα λιπάσματα που ταιριάζουν στις συγκεκριμένες ανάγκες των φυτών σας. Τα λιπάσματα βραδείας αποδέσμευσης είναι ιδανικά για την παροχή σταθερών θρεπτικών συστατικών με την πάροδο του χρόνου. Θυμηθείτε να προσαρμόσετε το πρόγραμμα λίπανσης με βάση το στάδιο ανάπτυξης του κάθε φυτού και ανάλογα με τις εποχές.

κλειδαράς Σπανός
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement Enter ad code here
Advertisement