Αναβίωση παραδοσιακού πανηγυριού στη Βάρη

Αναβίωση παραδοσιακού πανηγυριού στη Βάρη

Να αναβιώσουν το παραδοσιακό πανηγύρι της Βάρης επιχειρούν ο Λαογραφικός Όμιλος Βάρης “Σεμέλη” και ο Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Το γλέντι θα γίνει την επόμενη Κυριακή 20 Νοεμβρίου, από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ, στο γυμναστήριο του 1oυ Δημοτικού Σχολείου Βάρης (Άττιδος 30) με ζωντανή μουσική, άφθονο κρασί και τις παραδοσιακές, γλυκές κολοκυθόπιτες που πάντα έτρωγαν οι Βαριώτες στη γιορτή της Παναγίας, της πολιούχου εκκλησίας της πόλης.

tspg

Τα παλιά χρόνια, σημειώνουν οι διοργανωτές, οι πανηγυριστές έφερναν μαζί τους το φαγητό τους και τις κολοκυθόπιτές τους και γλεντούσαν όλοι μαζί στης Παναγιάς τη χάρη. Καλούν λοιπόν όλους να κάνουν το ίδιο και να γλεντήσουν με χορούς και τραγούδια από τον Θοδωρή Τασούλα, το Γιάννη Παυλόπουλο, τον Θοδωρή Γιαννόπουλο και τον Γιάννη Γευγελή.

Η είσοδος είναι ελύθερη. “Εσείς φέρτε το φαγητό σας, την καλή σας διάθεση και τους φίλους σας κι εμείς θα σας κεράσουμε τις γλυκιές μας κολοκυθόπιτες και το κρασάκι” σημειώνεται στην πρόσκληση.

Το πανηγύρι θα ξεκινήσει με μια σύντομη παρουσίαση των τοπικών, Αρβανίτικων χορών από τους χορευτές και τις χορεύτριες της Σεμέλης και αργότερα θα μπουν όλοι στο …χορό.