4 γρήγορες και εύκολες μέθοδοι για την ανάκτηση χαμένων αρχείων μετά από Update σε Android

4 γρήγορες και εύκολες μέθοδοι για την ανάκτηση χαμένων αρχείων μετά από Update σε Android

Έχετε χάσει τα σημαντικά αρχεία σας μετά από update Android; Ανησυχείτε πώς να πάρετε τα αρχεία σας πίσω, καθώς ήταν απαραίτητα για εσάς; Μην ανησυχείτε, απλώς χαλαρώστε και κρατήστε το μυαλό σας ήρεμο…

Κάθε φορά που ξεκινάει το νέο λειτουργικό σύστημα Android, οι χρήστες δεν μπορούν να περιμένουν και θέλουν να είναι οι πρώτοι που θα ενημερώσουν τη συσκευή τους με τη νέα έκδοση λειτουργικού συστήματος. Τώρα, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για την ενημέρωση σε νέα έκδοση επειδή έρχεται με κάποια νέα χαρακτηριστικά, καθώς και διορθώσεις για τα σφάλματα και μια μεγάλη βελτίωση της απόδοσης.

Όμως, κάθε χρήστης μπορεί να βιώσει κάτι αναπάντεχο, επειδή η ενημέρωση σε νέο Android OS δημιουργεί μερικές φορές καταστροφές και όλα τα αποθηκευμένα δεδομένα από το τηλέφωνο διαγράφονται. Δυστυχώς, ζωτικά δεδομένα όπως οι επαφές, οι εικόνες, τα βίντεο, οι συζητήσεις του WhatsApp κ.λπ.

Έτσι, σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε ποιοι είναι οι λόγοι για τη διαγραφή δεδομένων και πώς να ανακτήσετε τα χαμένα αρχεία μετά την ενημέρωση Android.

Λόγοι για την απώλεια δεδομένων από το Android μετά την ενημέρωση

Λοιπόν, όπως γνωρίζετε τα δεδομένα σας χάθηκαν λόγω της ενημέρωσης του νέου λειτουργικού συστήματος Android, αλλά όχι μόνο αυτό, αλλά αρκετοί άλλοι λόγοι οδηγούν επίσης σε κατάσταση απώλειας δεδομένων.

Ορισμένα από αυτούς περιλαμβάνουν:

  • Πατώντας τυχαία ή λανθασμένα το πλήκτρο διαγραφής και όλα τα δεδομένα διαγράφονται
  • Κακόβουλη ή επιβλαβής επίθεση κακόβουλου λογισμικού από μη εξουσιοδοτημένους ιστότοπους
  • Κατά τη μεταφορά αρχείων
  • Βλάβη νερού, αναβοσβήνει η ROM
  • Η χαμηλή μπαταρία οδηγεί μερικές φορές σε απώλεια σημαντικών εικόνων από το τηλέφωνο

Ποιοι είναι οι τρόποι για να επαναφέρετε τα χαμένα αρχεία μετά την ενημέρωση Android;

Δεν έχει σημασία αν θέλετε να ενημερώσετε το Android OS από Kitkat σε Lollipop (5.0), Lollipop σε Marshmallow (6.0), Marshmallow σε Nougat (7.0) ή Nougat σε Oreo (8.0), οι πιθανότητες είναι υψηλές στο να χάσετε σημαντικά αρχεία από το τηλέφωνο Android.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτά τα δεδομένα ή τα αρχεία δεν είναι ανακτήσιμα. Μεταβείτε προσεκτικά τις παρακάτω μεθόδους και σώστε τα αρχεία που λείπουν μετά την ενημέρωση Android.

Μέθοδος 1: Ανάκτηση εξαφανισμένων αρχείων από το Android μέσω του Google Backup

Εάν είστε χρήστης Android, τότε πρέπει να είστε εξοικειωμένοι με τις δυνατότητες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που είναι διαθέσιμες για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των βασικών αρχείων. Υπάρχουν πολλές επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας όπως στην κάρτα SD, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο Google κ.λπ.

Το Google Drive είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους αποθήκευσης αρχείων από το τηλέφωνο Android. Εάν είναι ενεργοποιημένη η επιλογή συγχρονισμού, τότε αυτόματα δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων ή μπορείτε να μεταφορτώσετε μη αυτόματα αρχεία στο Drive. Επιτρέπει 15GB χώρο αποθήκευσης όπου οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύουν τα ζωτικά αρχεία τους ασφαλή.

Μέθοδος 2: Ανακτήστε τα εξαφανισμένα αρχεία μετά την ενημέρωση του Android χρησιμοποιώντας την επιλογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς.

Οι χρήστες Android μπορούν επίσης να αποκτήσουν μια ενσωματωμένη δυνατότητα για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά των ζωτικών δεδομένων τους από συσκευές. Εάν ως χρήστης Android έχετε χρησιμοποιήσει αυτή τη λειτουργία, τότε τα διαγραμμένα σας δεδομένα μπορούν να ανακτηθούν. Αλλά αυτό πρέπει να λειτουργήσει προτού προβείτε σε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων του τηλεφώνου σας.

Απλώς μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά> επιλέξτε τα πιο πρόσφατα αρχεία αντιγράφων ασφαλείας και, στη συνέχεια, πατήστε στην επιλογή Επαναφορά από αντίγραφο ασφαλείας για να επαναφέρετε όλα τα δεδομένα που έχουν διαγραφεί από το τηλέφωνο.

Μέθοδος 3: Ανάκτηση αρχείων που λείπουν από κάρτα SD μετά την ενημέρωση Android

Όλοι γνωρίζουμε ότι η κάρτα Android SD χρησιμοποιείται όταν υπάρχει λιγότερη μνήμη ή θέλουμε να αυξήσουμε τον αποθηκευτικό χώρο για την αποθήκευση τόνων δεδομένων, ειδικά των μεγάλων αρχείων. Αυτό σημαίνει ότι η κάρτα SD παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στη ζωή μας, αλλά τα δεδομένα μπορούν επίσης να χαθούν από την κάρτα μνήμης.

Διάφοροι λόγοι μπορούν να οδηγήσουν σε απώλεια δεδομένων από την κάρτα SD στο Android, αλλά υπάρχουν τρόποι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάκτηση των απαραίτητων δεδομένων. Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που δεν δουλέψουν οι αναφερθέντες στρατηγικές θα πρέπει να πραγματοποιηθεί ανάκτηση αρχείων από ειδικούς επαγγελματίες.

  • Βήμα 1: Αρχικά, τοποθετήστε την κάρτα SD σε μια συσκευή ανάγνωσης καρτών SD και, στη συνέχεια, συνδέστε την στον υπολογιστή σας
  • Βήμα 2: Σάρωση του ελέγχου κάρτας SD για τα αρχεία, αν είναι διαθέσιμα ή όχι
  • Βήμα 3: Αν τα αρχεία φαίνονται, κάντε κλικ σε αυτά και αποθηκεύστε τα στο τηλέφωνό σας

Μέθοδος 4: Πώς να ανακτήσετε τα χαμένα αρχεία μετά από την ενημέρωση Android χρησιμοποιώντας το Android Data Recovery

Κάθε φορά που συναντάτε σοβαρή κατάσταση απώλειας δεδομένων και ακόμα δεν έχετε αντίγραφο ασφαλείας τότε εκείνη τη στιγμή, χωρίς να ανησυχείτε απλά χρησιμοποιήστε λογισμικό Android Data Recovery. Είναι ένα επαγγελματικό εργαλείο για χρήστες Android που σας επιτρέπει να ανακτήσετε τα διαγραμμένα αρχεία από το Android μετά την ενημέρωση.

Αυτό το ισχυρό λογισμικό ανακτά εύκολα τα αρχεία που λείπουν, όπως επαφές, έγγραφα, συζητήσεις WhatsApp, μηνύματα κειμένου, βίντεο, φωτογραφίες, αρχεία καταγραφής κλήσεων κλπ χωρίς backup. Είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο που ανακτά κάθε διαγραμμένο στοιχείο από το τηλέφωνο και δίνει στον χρήστη ικανοποίηση. Το εργαλείο λειτουργεί αποτελεσματικά σε οποιαδήποτε κατάσταση απώλειας δεδομένων και είναι διαθέσιμο για όλες τις μάρκες Android όπως η Samsung, LG, Xiaomi, Sony, Huawei, HTC, Vivo, Oppo, OnePlus και πολλά άλλα.